С обствениците на заведения реагираха остро на разхлабването на мерките

...
С обствениците на заведения реагираха остро на разхлабването на мерките
Коментари Харесай

Заведенията поискаха да отворят незабавно

С обствениците на заведения реагираха остро на разхлабването на ограниченията за огромните нехранителни магазини и настояха заведенията, фитнес залите и танцовите школи да отворят неотложно.

От Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) изпратиха позиция до медиите.

Тя е във връзка оповестеното желание на икономическия министър огромните нехранителни търговски обекти да могат да работят, само че при избрани условия.

От сектора упрекват здравните управляващи в дискриминация и упорстват и те да работят при изискванията, които са в действие за нехранителните търговски обекти.

В позицията си те изрично упорстват за неотложно отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси, пространства до 300 квадратни метра, а тези с повърхност над 300 квадратни метра да работят при изискванията на огромните магазини с ограничение на комерсиалните си пространства до 300 квадратни метра, както и за възобновяването работата навън, или затваряне на всичко и погашение на краткотрайни съответни обезщетения, споделят от СЗБ и БАЗ.

От сдружението още веднъж желаеха противоепидемичните забрани да са за всички сектори. "Казахме ви го в средата на март: "Всичко или нищо " - или затваряте всичко, или отваряте всичко! “

По-рано през днешния ден министърът на стопанската система Лъчезар Борисов заяви, че магазините за нехранителни артикули с повърхност над 300 кв. м ще могат да работят при избрани условия и посочи, че е подписал новите инструкции за работа след координиране със здравния министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР