С новосъздаденото си министерство на комуникациите бразилският президент Жаир Болсонаро

...
С новосъздаденото си министерство на комуникациите бразилският президент Жаир Болсонаро
Коментари Харесай

Болсонаро спасява мандата си с новосъздадено министерство на комуникациите

С новосъздаденото си министерство на връзките бразилският президент Жаир Болсонаро желае да излъска имиджа на държавното управление си, разтърсвано от политическа рецесия, която може да му коства мандата.

Изборът на министъра, който оглавява новото министерство, надалеч не е безопасен: 42-годишният Фабио Фариа е шурей на Силвио Сантос, шефа на една от най-големите бразилски малките екрани Ес Бе Те.

Млад, гиздав и харизматичен, министърът още с встъпването си в служба предходната седмица акцентира на значимостта да се " омиротвори " страната, като предложи " патриотично помирение ", нещо като общ съюз за битка с ковид, от който Бразилия е втората най-пострадала страна в света след Съединени американски щати.

Това е цялостната диаметралност на войнствения звук на импулсивния и коронаскептичен Болсонаро, който е в непрекъснат спор с Народното събрание, Върховния съд и губернаторите, които са въвели карантинни ограничения в опит да овладеят пандемията.

От началото на мандата си президентът е в мощно конфликтни връзки с част от медиите, към които постоянно се отнася пренебрежително и които му отвръщат със същото. Той съобщи, че публицистите са " изчезващ тип ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР