С нови светлини, дигитализиран кокпит и филтър за твърди частици

...
С нови светлини, дигитализиран кокпит и филтър за твърди частици
Коментари Харесай

Нови бензинови мотори за Porsche Macan

 20-5-6kol

С нови светлини, цифровизиран кокпит и филтър за твърди частици излиза обновеният Porsche Macan. Средноразмерният SUV застава на пазарен старт с 4-цилиндров бензинов турбо мотор с усъвършенствана геометрия на горивната камера. Моторът генерира мощ 245 к.с. и оптимален въртящ миг 370 Nm, като мощността му се предава на четирите колела през 7-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител. Официалните механически характерности споделят, че автомобилът форсира за 6,7 секунди от 0 до 100 км/ч и развива оптималната скорост 225 км/ч. В същото време разход на гориво е 8,1 л според новия европейски цикъл за премерване NEDC.

 20-2-6kol

Porsche бе един от първите производители, които се отхвърлиха от дизеловите мотори в резултат на шумния скандал с манипулираните стойности на нездравословните им излъчвания и последвалите забрани за придвижване в някои европейски градове. Затова обновеният Macan излиза с бензинов мотор, освен това оборудван с филтър за твърди частици, което се случва за първи път при Porsche. Предстои въвеждането на по-мощните модификации Macan S и Macan Turbo с напълно нови бензинови мотори.

 20-8-6kol

Във външния тип измененията се виждат най-отчетливо по новия дизайн на предницата и в задната част, където е конфигуриран тримерен LED панел по цялата ширина на автомобила. Марковата еднаквост е подчертана с присъщите четириточкови стоп светлини. Нови са и предните фарове, които светят общоприетоо с LED технология. Опционално се предлага система за адаптивно ръководство на светлинния поток за оптимална видимост.

 p18_0535

Преработеното шаси усилва комфорта при пътешестване, без да лишава спортния му дух. В общоприетото осъществяване джантите са 18-инчови, а размерът им стига до 21 инча. Още в базовия модел е налична нова инфо-развлекателна система с онлайн навигация.

 20-6-6kol

Досегашният екран с HD резолюция усилва размера си от 7,2 на 10,9 инча. Други общоприети функционалности са телефонен модул и читател за SIM карта, точка за безжичен интернет и свързани услуги Porsche Connect, посредством които лидерът може отдалечено да комуникира с колата си посредством смарт телефон.

 Porsche Macan

Разширена е гамата от варианти за актуализирания Macan. Сред тях са GT състезателен волан в стила на иконата Porsche 911, отопляемо челно стъкло и йонизатор за въздуха в купето. Новата система за подкрепяне на придвижването в запушване се базира на адаптивен темпомат, който разрешава на лидера да се наслаждения на отпускащо шофиране при скорост до 60 км/ч. В такива условия автомобилът форсира и стопира полуавтоматично, като се придържа в определената лента.

 20-3-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР