С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде

...
С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде
Коментари Харесай

Подсилват Спешна помощ с 42 високопроходими линейки

С нови 42 високопроходими коли за спешна помощ с животоспасяващо съоръжение ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. Това реши държавното управление на днешното си постоянно съвещание, което се организира посредством видеоконферентна връзка, заяви министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г във Facebook.

Правителството отпуска и 2,4 милиона лв. за свръхмодерна мултифункционална инсталация за травматологията на "Пирогов ", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде опция за по-бърза и още по-качествена диагностика, добавя Борисов.

Подкрепа от 2 милиона лв. получава и "Майчин дом " за роботизираната система "Да Винчи " за безкръвни хирургични интервенции, написа още министър-председателят.

Правителството отпуска и 8,66 милиона лв. за укрепване на инфекциозните звена във военните лечебни заведения в София и Сливен, както и за закупване на значима здравна инсталация.

"С всички тези дейности надграждаме здравната система. Това са значими решения в интерес на всички български жители ", акцентира министър председателят Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР