С новата актуализация на бюджета ще подкрепим с 4 млн.

...
С новата актуализация на бюджета ще подкрепим с 4 млн.
Коментари Харесай

Фандъкова: С новата актуализация на бюджета ще подкрепим с 4 млн. лв. транспортния сектор

С новата актуализация на бюджета ще подкрепим с 4 млн. лева транспортния бранш, ще увеличим и средствата за строителство на детски градини. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за.

" Беше ясно през цялото време, че тази обстановка с оповестяването на изключителното състояние и рецесията с Коронавирус ще се отрази съществено на икономическото положение на града и на финансовото положение на общината. От първите седмици започнахме да работим за първата актуализация на бюджета на общината, с цел да запазим финансовата непоклатимост и да подсигуряваме осъществяването на главните цели. През април направихме първата актуализация. Подготвихме и втората актуализация ", изясни столичният кмет. 

По думите й, несъмнено най-засегнат е превозът. " Загубите тук са съществени. Гарантирахме работата на превоза и освободихме зоните за платено паркиране в интервала на изключителното състояние ", регистрира тя свършеното през последните няколко месеца.

" Сега с новата актуализация понижаваме общия размер на бюджета с 18 млн. лева, което се надяваме да докара до бюджет, еднакъв на бюджета като осъществяване от края на предходната година. Подкрепяме с 4 млн. лева транспортния бранш, с 1.2 млн. лева осветлението и маркировките, с цел да осигурим сигурност на придвижването и усилваме бюджета за строителство на детски градини. Вече трима от районните кметове имат подготвеност да стартират създаване още през ноември на детски градини. Това са регионите " Кремиковци ", " Горна баня "  и " Възраждане ". Това е предлагането, което през днешния ден ще бъде прегледано от Общинския съвет и се надявам да бъде подкрепено ", добави тя.

„ Нашата работа е да гледаме във всички направления – направляваме спазването на разпоредбите на противоепидемичните ограничения, само че и да подсигуряваме финансова непоклатимост и работата на бизнеса. София е най-голямата стопанска система в страната. В последните 10 години 40% от Брутният вътрешен продукт се създава в нашия град. Тази година се отрази най-много на туризма и културните промишлености. За април малко над 400 души са пренощували в столицата, а за 2019 година имаме над 2.5 млн. нощувки. Това е трагично понижаване. До края на август над 80% е спадът в туризма. Продължаваме да поддържаме бизнеса. Освободихме от такси и наеми на общински терени бизнеса в двама месеца на изключително то състояние. Ще следим обстановката и защото не чакаме тя да се промени радикално, ще продължим да поддържаме бизнеса. Този месец броят на освободените от работа е по-нисък от броя на новоназначените. Надявам се София да продължи да пази тази непоклатимост, с цел да можем да подсигуряваме бързото излизане от тази рецесия ", сподели още Фандъкова.

Според нея ограниченията би трябвало да водят до резултат. " Отговорността е взаимна и би трябвало да сме виновни освен към себе си в тази обстановка. Човек би трябвало да си дава сметка, когато основава заплаха за хората. Доста от услугите на Общината могат да бъдат осъществявани онлайн. На уеб страницата на Общината могат да се видят. Това е и посоката в направлението по цифровизация, което сътворих – с цел да можем да облекчаваме оптимално хората. Провеждаме и електронни публични поръчки. Тези услуги стават от ден на ден ", добави тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР