С нов API WhatsApp ще може да се интегрира по-лесно

...
Коментари Харесай

WhatsApp облекчава интеграцията за бизнеси


С нов API WhatsApp ще може да се интегрира по-лесно в бизнес-системи (снимка: CC0 Public Domain)

WhatsApp разгласи, че отваря едноименното приложение за бизнесите от всевъзможен размер и мащаб, на всички места по света.

За задачата компанията-майка Meta вкарва безвъзмездни облачни услуги на база приложни програмни интерфейси (API) в опит да накара повече бизнеси да употребяват приложението, разгласи изпълнителният шеф на Meta Platforms Марк Зукърбърг.

Услугата за мигновен продан на известия, която от ден на ден ухажва бизнес-потребителите, е една от няколкото платформи, където Meta пусна повече функционалности за извършване на покупки и поддръжка за бизнеса.

„ Всеки бизнес или разработчик може елементарно да получи достъп до нашата услуга, да построи непосредствено върху WhatsApp, с цел да персонализира преживяването и да форсира времето за реагиране към клиентите, употребявайки нашия предпазен заоблачен WhatsApp API, поддържан от Meta, “ съобщи Зукърбърг на форума „ Разговори “ на компанията. Според него, стъпката е разумна. Обменът на известия се е трансформирал в „ центъра на цифровия ни живот “, по тази причина новото решение за WhatsApp Cloud API е „ значима стъпка “,кяото да помогне на доста бизнеси да се свързват с хората и на доста хора – да пращат известия на бизнес-организациите, които желаят да поддържат.

В изявление пред Economic Times Матю Идема, вицепрезидент по бизнес известията в Meta, сподели, че въпросният API за по-големи бизнеси е бил малко „ муден “ и е принуждавал фирмите да работят с трети страни, с цел да конфигурират, започват и поддържат услуги независимо. Сега обаче това е към този момент решен проблем. „ Става доста елементарно за всеки бизнес, който желае да употребява WhatsApp програмно, да стартира – единствено за няколко минути. Разработчиците и бизнесмените могат да го създадат. Екипите за разработка в огромна компания също могат да го създадат. Това е от огромна изгода за нашите сътрудници, които ни помогнаха да работим с всички огромни марки по света, тъй като значи, че те към този момент няма да се тормозят да конфигурират софтуера, да го хостват и да го започват “.
още по темата
Meta, която купи WhatsApp за 19 милиарда $ в забележителна договорка от 2014 година, съобщи, че компаниите няма да могат да изпращат известия на хора в WhatsApp, в случай че въпросните хора не са поискали да се свържат с компаниите. Наред с това WhatsApp възнамерява да даде спомагателни платени функционалности като част от нова, „ премиум “ услуга за потребителите на своето профилирано бизнес приложение, което е ориентирано към дребния бизнес.

Тези функционалности, които към момента се създават, ще включват варианти за ръководство на чатове на до 10 устройства и персонализирани връзки „ кликни за чат “, които компаниите ще могат да вграждат в своите уеб страници и да споделят с клиентите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР