С неочакван успех завърши конференцията на ООН за климата. След

...
С неочакван успех завърши конференцията на ООН за климата. След
Коментари Харесай

С неочакван успех завърши конференцията на ООН за климата

С непредвиден триумф приключи конференцията на Организация на обединените нации за климата. След седмици разногласия, близо 200 страни реализираха компромис и се подписаха под набор от правила за използването на Парижката спогодба за климата. Новото съглашение би трябвало да трансформира контрактуваното във френската столица през 2015-та от заявления за планове в съответни ограничения. Поставя се и период за началото на осъществяването им - 2020-та година. Основната цел на двата огромни контракта е съкращаването на излъчванията парникови газове в атмосферата. Това би трябвало да докара до ограничение на световното стопляне до 2 градуса по Целзий спрямо прединдустриалната ера.

" Сега имаме ясни правила и транспарантно финансиране на ограниченията. Положихме доста старания да убедим всички да подпишат. Няма по какъв начин да не сме удовлетворени от резултата ", сподели министърът на околната среда на Австрия Елизабет Кьостингер.

" Много е мъчно да постигнеш компромис сред близо 200 страни. Особено по подобен комплициран текст, цялостен с регулации и ограничения. Постигнатото тук е ужасно и прави Парижкото съглашение действително настоящо ", съобщи министърът на екологията на Испания Тереса Рибера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР