С назначението на Деница Златева се финализират усилията за ликвидиране

...
С назначението на Деница Златева се финализират усилията за ликвидиране
Коментари Харесай

Деница Златева е нереализиран вицепремиер на Борисов, смята Таско Ерменков

С назначението на Деница Златева се завършват напъните за очистване на " Булгаргаз ". Тя е неосъществен вицепремиер на Борисов, заради несъгласието на Българска социалистическа партия. Това написа във Facebook членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков.

Може би за някои назначението на Деница Златева за изпълнителен шеф на Булгаргаз да е сякаш позитивен детайл на фона на повсеместното уволняване на " не наши " социалисти с " по-наши " такива. И бих схванал едно такова отношение, в случай че не ставаше въпрос за енергийната сигурност на България, а и на националната такава като резултат. Това е най-кризисният бранш в цяла Европа и Азия сега, съобщи той.

" Булгаргаз " е стратегическо дружество, с съществена цел гарантиране на доставките на газ на оптимална цена. Вярно е, че през последните месеци това не беше във фокуса му, имайки поради вероятния спор на ползи на досегашния му изпълнителен шеф в интерес на избрана компания и пагубния финансов резултат от това. Смяната му беше наложителна и дори закъсняла, само че с кого, пита риторично Ерменков.

С Деница Златева се оказва решението на служебния кабинет . Прискърбно е да се вижда, по какъв начин в навечерието на комплицирани избори в България в изискванията на върлуваща икономическа, обществена и политическа рецесия, индивидът, предназначен да сплотява народа, освен че не го прави, само че и поставя всички старания да разедини партията, която го издигна и поддържа два пъти за президент. Може би задачата е и по-стратегическа - в най-хубавия случай обезпечаване на вакуум в ляво, който да бъде овладян и структуриран след 2027 година. А може би това е блян за компрометиране на цялата многопартийна система като неспособна за ръководство на страната и като разследване въвеждане на президентска република.

И да не забравяме за икономическия интерес. Дали това предопределение е инцидентно и от тази позиция? Защото с него се завършват съвсем едногодишните старания за очистване на " Булгаргаз " в интерес на многочислени търговци на газ, които от дълго време се стремят към тази разпродажба, с цел да получат достъп до публични поръчки със сладки комисионни на гърба на всички нас.
 Сменят шефа на Булгаргаз
Сменят шефа на Булгаргаз

Мястото на Людмил Йоцов заема Деница Златева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР