С назначението на Деница Златева се финализират усилията за ликвидиране

...
С назначението на Деница Златева се финализират усилията за ликвидиране
Коментари Харесай

Таско Ерменков: С назначението на Деница Златева се финализират усилията за ликвидиране на Булгаргаз

С назначението на Деница Златева се завършват напъните за очистване на " Булгаргаз ", написа във " Facebook " Таско Ерменков, енергиен специалист и член на ИБ на Българска социалистическа партия.

Социалистът напомня, че Златева е неосъществен вицепремиер на Бойко Борисов.

Ето какво написа в обществената мрежа Таско Ерменков:

Още малко за газа - постоянно съм се стремял да резервирам положителния звук във връзка с институциите и техните пълномощия. Но когато дейностите им прекрачват границите на нормалността и сигурността на България, нямам право да мълча.

Може би за някои назначението на Деница Златева за изпълнителен шеф на " Булгаргаз " да е сякаш позитивен детайл на фона на повсеместното уволняване на „ не наши “ социалисти с „ по-наши “ такива. И бих схванал едно такова отношение, в случай че не ставаше въпрос за енергийната сигурност на България, а и на националната такава като резултат.

Това е най-кризисният бранш в цяла Европа и Азия сега.
„ Булгаргаз “ е стратегическо дружество (или най-малко беше такова до неотдавна), с съществена цел гарантиране на доставките на газ на оптимална цена. Вярно е, че през последните месеци това не беше във фокуса му, имайки поради вероятния спор на ползи на досегашния му изпълнителен шеф в интерес на избрана компания и пагубния финансов резултат от това. Смяната му беше наложителна и дори закъсняла, само че с кого?

С Деница Златева се оказва решението на служебния кабинет (разбирай Радев). Нищо неприятно, в случай че ставаше въпрос за експерт от висока класа в региона на енергетиката, имащ опита да договаря с подобен мастодонт като „ Газпром “ и потвърдил се експерт в региона на борсовата търговия с газ. Уви, нищо сходно. Госпожата се изявяваше като завеждащ за известно време интернационалния отдел на Народно събрание на Българска социалистическа партия, вицепремиер, виновен за председателството на България за Европейски Съюз по време на първото служебно държавно управление на Радев, неосъществен заради противоречие на управлението на Българска социалистическа партия претендент за вицепремиер на държавното управление на ГЕРБ от 2017 година, (несъгласие, трансформирало я в неприкрит критик на управлението на БСП) и, о, да, административен шеф на „ Булгартрансгаз “, назначен от същия ГЕРБ през размирната 2020 година на върха на митингите против Бойко Борисов, отговарящ за кадровото развиване на трима водачи и една секретарка. Една забележителна биография, която изцяло дава отговор на профила на всички днешни назначения от държавното управление на Радев.

Прискърбно е да се вижда, по какъв начин в навечерието на комплицирани избори в България в изискванията на върлуваща икономическа, обществена и политическа рецесия, индивидът, предназначен да сплотява народа, освен че не го прави, само че и поставя всички старания да разедини партията, която го издигна и поддържа два пъти за президент. Може би задачата е и по-стратегическа – в най-хубавия случай обезпечаване на вакуум в ляво, който да бъде овладян и структуриран след 2027 година. А може би това е блян за компрометиране на цялата многопартийна система като неспособна за ръководство на страната и като разследване въвеждане на президентска република.

И да не забравяме за икономическия интерес. Дали това предопределение е инцидентно и от тази позиция? Защото с него се завършват съвсем едногодишните старания за очистване на „ Булгаргаз “ в интерес на многочислени търговци на газ, които от дълго време се стремят към тази разпродажба, с цел да получат достъп до публични поръчки със сладки комисионни на гърба на всички нас.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР