С навлизането на изкуствения интелект във все повече сфери на

...
С навлизането на изкуствения интелект във все повече сфери на
Коментари Харесай

AI на Facebook отваря очите ни на “заспали” снимки

С навлизането на изкуствения разсъдък във от ден на ден сфери на технологиите и промишлеността, все по-често ще чуваме за невиждани до момента самостоятелни качества на машините.

Тази седмица двама инженери от Фейсбук разгласиха отчет за скорошни проби, които компанията е провела, употребявайки личен изкуствен интелект, кадърен да трансформира фотоси, на които сме " заспали ".

Софтуерът умее да разпознава изражението на лицето на човек и употребява други негови фотоси, с цел да генерира ново изображение, на което не сме със затворени очи, изглеждащо оптимално действително и натурално.

Интересното за технологията е, че се осланя на логаритми, употребявани в основаването на " дийп-фейк " наличие, съобщи The Verge.

Със сигурност доста от нас биха се радвали да излизат обикновено на фотоси, само че не сме уверени в етичния аспект на творението на Фейсбук. На този стадий то единствено загатва за бъдещите (може би към този момент настоящи) мащаби и качества на технологиите да разпознават и събират информация за нас. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР