С нарастване на натиска върху основните хранителни ресурси необходимостта от

...
С нарастване на натиска върху основните хранителни ресурси необходимостта от
Коментари Харесай

Какво не знаем за алтернативните храни

С повишаване на натиска върху главните хранителни запаси нуждата от други възможности се усилва. Възможностите за облекчение на този развой включват по-оптимално потребление на наличните храни и развиването на изцяло нови хранителни източници.
Недостатъчно употребявани храни
 Невероятни обстоятелства за храната (СНИМКИ) Невероятни обстоятелства за храната (СНИМКИ)
Какво съставлява храната ни през днешния ден, за какво би трябвало все по-често да приказваме за здравословно хранене, по какъв начин да си набираме нужните ни витамини...
Сравнително дребен брой растения и животни обезпечават множеството храна на света, само че съществуват доста други типове, които се употребяват единствено в избрани елементи на света или в избрани култури, само че които биха могли да бъдат по-широко употребявани. В някои случаи това може да значи превъзмогване на културни правила по отношение на приемливостта на дадена храна – да вземем за пример ларвите съгласно доста западни страни се считат за отблъскващи; или пък домашни животни.
Култивирано месо
Увеличаването на международното население докара до увеличение на търсенето на храна, в това число и на повече месо. Месото от животни изисква съществени запаси като земя, храна и вода и е допустимо да не е стабилно в дълготраен проект. Един вероятен отговор може да е култивирането на месо посредством потреблението на мускулни стволови кафези от животни като стартови кафези. Първият ядивен пример от култивирано месо – лабораторно основана проба – беше обществено разгласен през 2013 година Но техническите провокации пред промишленото произвеждане на култивирано месо към момента не са преодолени, заради което това не е евентуално да задоволи краткосрочното търсене на повече месо.
Нови храни
 Как работи храната - най-разбираемият и прегледен справочник в храненето. " Как работи храната " - най-разбираемият и прегледен справочник в храненето.
В хода на човешката еволюция храненето претърпява редица значими промени, които от своя страна водят до промени и в телата ни. Появата на...
Всяка нова храна се нуждае от избрани характерности, с цел да бъде практична добавка към човешкия хранителен режим: тя би трябвало да е безвредна, да бъде добър източник на хранителни субстанции, да бъде с икономично произвеждане и в идеалния вид да има едва екологично влияние. Добра насочна позиция е да се направи опит да се приспособяват съществуващи храни, като фасул лупина и водорасли, макар че учените се пробват да добият месо и от скотски мускул.
Вижте още
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР