С направеното от правителството в оставка предложение минималната пенсия за

...
С направеното от правителството в оставка предложение минималната пенсия за
Коментари Харесай

Карадайъ към НС: Пенсия от 467 лв. не е достатъчна. Защо отхвърляте предложението ни за 481,80 лв?

С направеното от държавното управление в оставка предложение минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст се усилва на 467 лева Но ние от Движение за права и свободи настоявахме нарастването да бъде по-голямо и минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст да стане 481,80 лева Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в процедура от парламентарната естрада, откакто болшинството в пленарната зала отхвърли предлагането на Движение за права и свободи и одобри по-малкото нарастване, препоръчано от кабинета в оставка.

Вие не подкрепихте предлагането ни, а такава опция в бюджета има, обърна се към болшинството Карадайъ.

ПГ на Движение за права и свободи поддържа предлагането за 467 лева, само че водачът на Движението знаково гласоподава срещу, с цел да покаже, че за партията това нарастване на приходите на най-уязвимите възрастни хора не е задоволително.

Добавките от 120 лева, които пенсионерите получаваха за октомври, ноември и декември предходната година, бяха признати по предложение на Движение за права и свободи, напомни Карадайъ. И съобщи: " Същото предложение от 120 лева добавки към пенсиите и в този момент направи Движение за права и свободи. ".

Лидерът на придвижването помоли и.д. ръководителя на Народно събрание Мирослав Иванов да припомня на младите депутати сходни обстоятелства, когато вършат пропуски в изявленията си от трибуната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР