С наложено наказание от десет години и шест месеца „лишаване

...
С наложено наказание от десет години и шест месеца „лишаване
Коментари Харесай

Вкарват е затвора мъж, пребил и ограбил възрастна жена в Благоевградско

С наложено наказване от 10 години и шест месеца „ отнемане от независимост “ е завършило наказателното произвеждане против В.И., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил за осъществен обир.
Подсъдимият В. И. постоянно посещавал казина и игрални зали в Благоевград. Обикновено бил придружаван от приятеля му Н. С. Двамата мъже постоянно оставали без пари, заради което решили да търсят различни способи за набиране на средства. Знаели, че в Рила и близките села има самотно живеещи възрастни хора, от които елементарно биха могли да откраднат пари, украшения и други движими движимости. За да не бъдат разпознати, а и с оглед оказване на психически напън, закупили черни шапки, които пригодили за прикриване на лицата си при осъществяване на незаконните действия. Набавили гумени ръкавици и тиксо, което да употребяват, при положение на опозиция.
В началото на 2019 година В. И. и Н. С. обикаляли с автомобил из Рила и околните села. Наблюдавали евентуални места и хора, които да могат елементарно да ограбят. Двамата набелязали 64-годишна жителка на Рила, за която разбрали, че разполага с огромна парична сума.
Около 3 часа през нощта на 11.03.2019 година грабителите проникнали в къщата на дамата. Открили я в спалнята на първия етаж. Подсъдимият В. И. се нахвърлил върху нея, нанесъл й удари в лицето и й запушил устата. Били й отправени закани за ликвидиране, в случай че не им съобщи парите и полезностите си. Пострадалата се насочила към банята и се пробвала да извика за помощ, само че била повалена със мощен удар от подсъдимия.
В. И. и Н. С. претърсили къщата. От чантата на дамата взели пари, а от кутия за бижута – златни украшения, след което напуснали къщата. Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на 4320.30 лв..
В резултат на подхванатите дейности по следствието причинителите на закононарушението били открити. Нанесената вреда е била възобновена на потърпевшата от съучастника в грабежа Н. С.
Подсъдимият В. И. се е признал за отговорен за осъщественото от него закононарушение и се е съгласил да му бъде наложено дейно наказване при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване.
Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Окръжна прокуратура – Кюстендил и отбраната на подсъдимия В. И. Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР