С наложено наказание на обвиняемия И.М. приключи делото на Районна

...
С наложено наказание на обвиняемия И.М. приключи делото на Районна
Коментари Харесай

Осъдиха извършител на измами

С наложено наказване на обвинения И.М. завърши делото на Районна прокуратура – Монтана за осъществено закононарушение по член 209, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

31-годишният И.М. предизвикал имотна щета, като за задачата употребявал заблуждението на потърпевшите.

На 27.01.2021 година в гр. Берковица обвиненият направил опит да аргументи имотна щета на Д.К. Жената била заблудена по отношение на идна незабавна интервенция на щерка й, за която е нужна сумата от 16 000 лв.. Впоследствие „ част от сумата щяла да бъде възобновена от здравната каса “.

Опитът на И.М. да получи от Д.К. 13 000 лв. останал незавършен, заради независещи от него аргументи.

Няколко дни по-късно – на 01.02.2022 година, в с. Вирове, действайки по подобен метод, той съумял да набави за себе си полза от И.Ц. Пострадалата била заблудена за осъществена незабавна интервенция на нейната снаха и нуждата от заплащането й със сумата от 19 000 лв.. Използвайки заблуждението й, той предизвикал на И.Ц. имотна щета в размер на 1500 лв..

Обвиняемият И.М. се е признал за отговорен. Между отбраната му и Районна прокуратура-Монтана е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказване от 18 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период. Имуществените вреди са напълно възобновени на потърпевшата от закононарушението И.Ц.

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР