С над 30 чуждоезикови издания, милиони продадени копия и успешна

...
С над 30 чуждоезикови издания, милиони продадени копия и успешна
Коментари Харесай

Елегантността на таралежа от Мюриел Барбери – фин и бодлив разказ за живота

С над 30 чуждоезикови издания, милиони продадени копия и сполучлива екранизация, това е елегантен роман за любовта към живота в най-чудатите ѝ проявления.
С над 30 чуждоезикови издания, милиони продадени копия и сполучлива екранизация, „ Елегантността на таралежа “ на френската писателка Мюриел Барбери е едно от дребното издания, които съумяват да завоюват сърцата и на рецензия, и на читатели.
 Откъс от Чудото на българската книжовност, Христо Буковски Откъс от " Чудото на българската книжовност ", Христо Буковски
Минало авансово: ВСЕЛЕНСКАТА ШКОЛОВКА НА ШАМАНИТЕ   Соломон е знаел, че в нас има два рода сетива: едните – смъртни...
Превърнал се в една от най-обичаните книги на нашето време, този елегантен и чудноват роман за любовта към живота в най-различните ѝ проявления се появява в ново издание с превъзходния превод на уважаваната преводачка Галина Меламед и изтънчената корица на Дамян Дамянов.
Вероятно не бихте я забелязали. От неугледния ѝ външен тип, безразличното ѝ и делово отношение по нищо не бихте се досетили, че Рьоне Мишел – портиерката на богаташка постройка на улица „ Грьонел “ No7 в Париж – в действителност постоянно учи взети от библиотеката художествени и метафизичен творби, слуша класическа музика и се възхищава на холандските художници.
Самоука и безразлична към хорското мнение, Рьоне ловко прикрива от заможните жители своите увлечения. В нейния обезсърчителен и уединен живот нещата са елементарни и подредени, всеки би трябвало да си знае мястото и че индивидът, „ затворен в личната си орис, би трябвало да я изтърпи без увъртания “.
Няколко етажа по-нагоре в същия вход, само че и по обществената стълбица 12-годишната Палома възнамерява своето самоубийство. Тя откровено презира живота на родителите и по-голямата си сестра и не желае да потъне в безсмислието на тленното всекидневие и културна мизерия.
 Какво е Чудото на българската книжовност – нова книга от откривателя Христо Буковски Какво е " Чудото на българската книжовност " – нова книга от откривателя Христо Буковски
Нова книга от Христо Буковски – създател на „ Опасният списък на богомилите “, „ Похитеното богатство на богомилите&ld...
Запознанството сред двете би било невероятно, в случай че ориста не се беше намесила. А след гибелта на един от жителите на постройката притежател на жилището му става Какуро Озу – тайнствен японец, който носи със себе си и полъха на източната просвета.
Именно той се оказва моста сред самотните дни на двете дами, които ще би трябвало да се научат да балансират сред хубостта и гибелта, сред придвижването и неговото изгубване. Да уловят миговете, даже и да се убодат на личните си бодли.
Оформен като дневник и разказващ от гледната точка на радикално разнообразни героини, този внимателен разказ съумява да съчетае праволинеен обществен коментар към днешното общество, да опише разнообразни страни на западната и източната просвета и да предложи на читателя богата плетеница от творби на изкуството, втъкани в повествованието.
С фина подигравка и откровеност „ Елегантността на таралежа “ смъква маските на актуалния свят и го демонстрира подобен, какъвто е – от време на време нечовечен, само че постоянно даващ късмет за избавление и разтуха.
 Откъс от Позорище от Добромир Бойчев Откъс от " Позорище " от Добромир Бойчев
1 ТОПЛА ЛЯТНА ВЕЧЕР ВЛАСТВАШЕ над живописното пристанище на Солун. Откъм залива подухваше пресен бриз и носеше дъха на водорасли, пресни...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР