С над 1550 продукта Лидл България е търговската верига с

...
С над 1550 продукта Лидл България е търговската верига с
Коментари Харесай

Lidl e с най-голямо разнообразие от собствени марки на пазара

С над 1550 продукта Лидл България е комерсиалната верига с най-богат подбор от артикули лична марка. Част от тях се създават в България - все още от над 60 български компании. Собствените марки са в основата на бизнес модела на Lidl и са основен инструмент за реализиране на присъщото за веригата оптимално съответствие качество-цена.

„ В предизвикателната икономическа среда през последната година потребителският интерес към личните марки пораства от ден на ден. Това регистрира статистиката на пазари като Германия, Англия, Съединени американски щати. Нашите наблюдения демонстрират, че българският консуматор е също толкоз прагматичен и все по-често избира нашите лични марки поради потвърденото качество, преференциалната цена и положителния усет. Това се удостоверява и от обстоятелството, че над 76% от оборота на компанията за 2022 година е реализиран от продажбите на артикули от лични марки. Не са един и двама клиентите, които избират ваниловия сладолед Gelatelli в Lidl, ядките Alesto или шунката Dulano ", сподели Драгомир Илиев, шеф „ Стоково доставяне и маркетинг " на Лидл България.

Собствените марки са международно приет инструмент за реализиране на оптимално съответствие качество-цена посредством непоколебим надзор на качеството през целия индустриален развой. Дискаунтър №1 в Европа - Lidl, е веригата, която наложи модела на личните марки в България. За да управлява качеството на продуктите под лични марки, компанията ползва цялостна система за надзор, която стартира от подбора на производители, през регулярни одити на индустриални бази, до документи и лабораторни разбори на готовия артикул.

Изгодните цени на личните марки на Lidl са резултат от огромните индустриални размери, оптималната логистика, ефикасните процеси и по-ниските маркетингови разноски спрямо огромните търговски марки. Така, посредством личните марки на веригата, потребителите не се постанова да избират сред качество и цена, тъй като получават и двете.

Широкото многообразие от лични марки на Lidl покрива всички продуктови групи. Сред тях са Pikok, Dulano и Baroni за салами, млечни артикули Milbona и Pilos, както и обичайни български усети от „ Родна стряха ". При нехранителните артикули изключително желани от потребителите са качественият текстил за цялото семейство под марките Lupilu, Esmara, Livergy, Pepperts, принадлежности за домашния занаятчия Parkside, почистващи препарати за дома W5, козметика Cien, и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР