С над 10 милиона лева държавно финансиране за текущ ремонт

...
С над 10 милиона лева държавно финансиране за текущ ремонт
Коментари Харесай

В област Велико Търново се изкърпват опасните участъци по главните пътища

С над 10 милиона лв. държавно финансиране за настоящ ремонт в област Велико Търново се изкърпват най-опасните трасета по основните пътища. Сред тях са и рисковите сектори от пътя Русе – Велико Търново, където на 6 август стана тежката злополука с румънския рейс и при случая починаха 4 индивида, а 8 бяха ранени.

Една година не е юридически настоящ ремонт на републиканската пътна мрежа в област Велико Търново. До края на август би трябвало да завърши изкърпването на най-компрометираните сектори от основните пътища в района, с цел да бъдат предотвратени тежки произшествия, разяснява шефът на Областното пътно ръководство Венцислав Ангелов.

Пътят Русе – Велико Търново, който е дин от най-натоварените от тежкотоварен трафик, с най-вече тежки произшествия в района, ще бъде изцяло ремонтиран, като се вземат поради всички наставления на полицията и на Държавната организация за пътна сигурност, уточни за БНР Ангелов.

" До края на септември ще бъде изработен софтуерен план за ремонт на целия сектор от граница Русе в посока Габрово. Към момента единствено сме изкърпили компрометирани места, там където има потребност, улягания, дупки, да няма случай, който да провокира настилката. И все още се поставя пътна маркировка ".

Разследването на тежката злополука с румънския рейс продължава. Турският водач апелира пред Апелативния съд мярката си за неотклонение задържане под стража. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР