С наближаването на коледните празници и по-специално на Никулден, българинът

...
С наближаването на коледните празници и по-специално на Никулден, българинът
Коментари Харесай

Рибата поскъпна в навечерието на Никулден


С наближаването на коледните празници и по-специално на Никулден, българинът обичайно се обръща към една от обичаните си храни - рибата.

„ Цените на рибата по време на Никулден си вървят безусловно еднообразно, както е през цялата година, без никаква смяна. Просто не би трябвало да спекулираме с пазара. Това не е вярно. Тези цени, които са и през годината, остават и по време на Никулден ", сподели Антоний Боянов. По думите му по отношение на предходни години несъмнено има покачване на цените. Виновна за това съгласно него била инфлацията. Водеща причина за повишението на цените е и повишаването на електрическата енергия, на водата и на всички консумативи, нужни за този бизнес, означи той. Боянов показа още, че най-вече се търси на пазара по време на Никулден шаран, скумрия и пъстърва. Анастасия изрази мнение, че има сериозен растеж на цените на рибните артикули спрямо предходни години, което по думите й е изключително притеснително за пенсионерите.
„ Цените на рибата са много високи. В съпоставяне с предходната година да вземем за пример са вдигнати доста. Има нарастване на цените на всички риби, то всичко нараства по принцип. Другото, което ми прави усещане, е, че за жалост има доста малко българска риба. Повечето са вносни и не всеки път са пресни. Те се размразяват, по-късно отново се замразяват и това не е добре. Трябва да ядем доста риба, а за нас пенсионерите това е съвсем невероятно, при тези цени. Иначе аз пазаря пъстърва най-често, от българските риби чернокоп, черноморските риби всичките ги одобрявам. Проблемът е, че няма многообразие - едни и същи неща ни се оферират, за жалост некачествени ", посочи тя пред БГНЕС. „ С оглед на цялата обстановка всичко е предопределено. Мисля, че цените несъмнено са се вдигнали. Но това е по справедливи аргументи, не може да бъде иначе. За Никулден пазаря най-често шаран, тъй като просто традицията го повелява ", сподели Валентин. Валери Миланов застана на противоположната позиция и показа, че не вижда забележителен растеж на цените.
„ Цените съгласно мен са естествени. Не виждам основна разлика по отношение на предходни години. Не виждам да има кой знае какво нарастване. Сьомгата е 9.90 лева, шаранът и толстолобът са по 5 лева, не виждам да са се нараснали доста. За Никулден обичайно пазаря шаран, само че и толстолобът става " добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР