С множество спортни демонстрации и атрактивна програма в Борисовата градина

...
С множество спортни демонстрации и атрактивна програма в Борисовата градина
Коментари Харесай

Европейската седмица на спорта започна

С голям брой спортни демонстрации и атрактивна стратегия в Борисовата градина в София започва Европейска седмица на спорта #BeActive. Събитието беше намерено от основния секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков.

 kba_3386

„ Радостни сме, че за четвърта поредна година Министерството на младежта и спорта провежда самодейността Европейска седмица на спорта, чиято съществена цел е да насърчи заниманията със спорт и физическата интензивност измежду популацията на Европа.  Тази година седмицата съответствува с най-активния месец за спорта в България. През септември у нас се организираха по едно и също време три международни шампионати – гребане, художествена гимнастика и волейбол, като мачовете по волейбол продължават и международният хайлайф на тези 3 спорта беше в нашата страна. Днес обаче значими са всеобщият спорт и интензивният метод на живот. Важни сте Вие и Вашето здраве “, съобщи Марков.

Главният секретар на ММС благодари на всички, които са решили да спортуват и да се раздвижат, вместо да са пред тв приемниците и компютрите.

 kba_3338

„ Вашият образец е извънредно значим, с цел да можем дружно да разпространяваме спорта и физическата интензивност. Радвам, се че срещаме поддръжка и от федерациите, общините и от нашите посланици, с цел да може посланието на Европейската седмица на спорта да доближи до оптимално доста хора “, приключи Марков.

На формалното разкриване участваха и част от посланиците на Европейската седмица на спорта #BeActive България – волейболната легенда Любо Ганев, гимнастичките от националния отбор Симона Дянкова и Елена Бинева и двукратният сребърен медалист от европейки шампионати по тенис на маса за хора с увреждания и национал при състезателите без увреждания Денислав Коджабашев.

 kba_3353

Посланици на седмицата са още гимнастичката Невяна Владинова, европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, първенците ни в бокса Даниел Асенов и Станимира Петрова, лекоатлетката Габриела Петрова, най-голямата ни вяра в плуването Антъни Иванов, телевизионните водещи Ники Кънчев и Део и артистът Тончо Токмакчиев.

Стотици деца имаха опция да следят демострации и да получат първи уроци по спортовете битка, бокс, баскетбол, волейбол, художествена гимнастика, бадминтон, тенис, фехтовка, голф, шотокан карате – до, канадска битка, таекуон-до, ролер-скейт, тенис на маса и национална топка. В езерото „ Ариана “ пък свободно можеше да се карат каяци. В демонстрациите се включиха и възпитаници от Държавното спортно учебно заведение „ Ген. Владимир Стойчев “ и представители на спортни клубове „ Здраве и интензивно дългоденствие “.

 kba_3499

В „ Спортна София “ пък се изигра показателен футболен мач сред тима на публицисти и някогашни футболисти, измежду които съветникът на министъра на младежта и спорта Красен Кралев – Гошо Гинчев, Георги и Даниел Пееви, Стефан Трифонов и други

Част от събитието беше и концерт на певицата Веси Бонева.

 kba_3582

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот. Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Целта е да се разпространяват спортът и физическата интензивност в цяла Европа, да бъдем физически дейни в свободното си време, у дома и даже на работното си място. Това европейско придвижване стартира през 2015 година и към този момент е въодушевило милиони хора във всички страни в Европа. Основната тематика на акцията е Бъди Активен / #BeActive, като задачата е да се насърчи физическата интензивност както през Седмицата на спорта, по този начин и през цялата година. Тази година в самодейността се включват страните от Западните Балкани и Източното партньорство.

 kba_3574

Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС  „ Бъди деен – избери твоя спорт и се забавлявай “, който е съфинансиран по Програма „ Еразъм + “ – стратегия за обучение, образование, юноша и спорт, която започва през 2014 г.  Тя е основана на интегриран метод, който подсигурява дейно взаимоотношение сред всички браншове в региона на образованието, образованието, младежта и спорта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР