С много цветя и усмивки тържествено беше открита новата учебна

...
С много цветя и усмивки тържествено беше открита новата учебна
Коментари Харесай

160 първолаци прекрачиха прага на училищата в община Долни чифлик 


С доста цветя и усмивки тържествено беше открита новата образователна 2022/2023 година в община Долни чифлик. 160 първокласници минаха под пъстроцветни дъги от балони и влязоха за първи път в класните стаи. Тази година кметът на общината Красимира Анастасова гостуваше в СУ „ Васил Левски “ в гр. Долни чифлик. Гости на тържеството бяха общински съветници, някогашни учители и доста родители.
Знамето на Република България бе издигнато под звуците на химна „ Мила Родино “, изпълнен от Общинския юношески духов оркестър с диригент Димо Коритаров и механически началник Снежана Янкова.
Празничната стратегия стартира с осъществявания на песни и стихове от ученици на учебното заведение. От името на учебното управление поздрави към учениците, учителите и родителите насочи Дияна Янева – заместник-директор по образователната активност на СУ „ Васил Левски “. Тя поздрави присъстващите със старта на образователната година и им пожела прелестни моменти и доста триумфи в близкото бъдеще.
„ Скъпи първокласници, днешният ден демонстрира, че вие към този момент сте пораснали. Пожелавам ви да се забавлявате и да учите, забавлявайки се… Задачата на учебното заведение е да ви приготви за вашето бъдеще, в което да бъдете съумели хора. Ако желаете да сте сполучливи, правете нещата, които обичате… Във всеки от нас е заложен код за лично развиване и реализация. Този код един ден ще отключи вратата пред това, което желаете да вършиме. Не би трябвало да се страхувате, че грешите. Понякога тъкмо посредством грешките се стига до огромни открития “, сподели госпожа Янева. Тя се обърна и към своите сътрудници – „ Пожелавам ви с доста мощ и сила, с цел да пазите духа на това образователно заведение. Нека всеки ден имате мотиви за горделивост и за усмивки “. „ Уважаеми родители, спорът сред поколенията идва от това, че младите получават голям брой препоръки, а би трябвало да видят и образец – нашето възприятие за отговорност и правдивост “, приключи заместник-директорът.
Кметът на общината Красимира Анастасова също взе думата, с цел да поздрави присъстващите. „ Първият образователен ден е доста специфичен празник за всеки от нас, тъй като е знак на почитта на българина към образованието и знанието. Скъпи учители, искам ви здраве и целенасоченост в благородната ви задача. Скъпи възпитаници, пазете традициите на вашето учебно заведение, умножавайте триумфите му! Вървете самоуверено и уверено напред по пътя на знанието! Уважаеми родители, опитвайте се да намерите свободни моменти, с цел да споделяте с тях удоволствието от наученото или удовлетвореността от превъзмогването на сложна задача! На добър час! “ – пожела госпожа Анастасова.
Г-жа Янева лисна менчето с вода и здравец по пътя на учениците към вратите на учебното заведение. Г-жа Анастасова влезе в трите класни стаи на първокласниците и подари на всяко дете книга и несесер с всичко належащо за работата им в клас, като даде обещание да се върне в края на образователната година, с цел да разбере какво са научили. Г-жа Анастасова пожела на най-малките възпитаници през тази образователна година да се трансферират от главната постройка в новия корпус на учебното заведение, който към този момент се строи особено за тях.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР