С месец закъснение през тази седмица американският технологичен гигант Apple

...
С месец закъснение през тази седмица американският технологичен гигант Apple
Коментари Харесай

Тайната падна: Ето колко ще струва новият iPhone 12 по света

С месец забавяне през тази седмица американският софтуерен колос Apple показа дълго чаканите нови модели iPhone, които този път са четири за разлика от предходни години.

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max са исторически пробив за компанията, защото са първите нейни модели, поддържащи 5G.

Освен с това те могат да се похвалят с нов дизайн, по-здраво стъкло на екрана, по-бързи чипове и по-добри камери.

И след формалното им показване, на което бяха изтъкнати всичките преимущества на моделите, идващият най-съществен въпрос за потребителите е на каква цена биха могли да се снабдят с тях.

От платформата Statista преглеждат каква ще е цената на два от четирите модела - iPhone 12 и iPhone 12 Pro, на едни от най-големите пазари в света.

Може да се каже, че разликата сред пазарът, на който смарт телефоните се продават най-евтино и най-скъпо, е забележителна - над 100 $ за първия модел и над 600 за втория.

Иначе казано устройствата на Apple се продават най-изгодно без контракт в Съединени американски щати - надлежно 943 $ стартова цена за iPhone 12 и 1071 $ за Pro версията.

Вторият най-евтин пазар е Япония, където цената е малко по-висока - надлежно с едвам 4 и с над 40 $.

Следва Китай, който е измежду основните пазари за Apple. Там първият модел ще се продава за 1010 $, а вторият - за 1262 $.

От друга страна най-скъпо е да си купиш новите модели на компанията в Индия - надлежно 1158 и 1636 $. В Европа най-високи са цените във Франция - 1126 и 1361 $.
You will find more infographics at
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР