С международен икономически форум тази вечер, 5 септември, се открива

...
С международен икономически форум тази вечер, 5 септември, се открива
Коментари Харесай

С бизнесфорум, концерти и рокфестивал Чирпан отбелязва празника на града 6 септември

С интернационален стопански конгрес довечера, 5 септември, се открива празникът на града - 6 септември, заяви за Българска телеграфна агенция Ивайло Крачолов, кмет на Чирпан. Очакват се представители на бизнеса от Сърбия, Турция, Беларус и Русия.
Шести септември е ден, в който градът на Яворов празнува два празника - Ден на Чирпан и 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Денят ще стартира с тържествена сесия на Общинския съвет, която е планувана за 9.00 часа. От 10.00 ч. в храм " Св. Архангели " ще бъде отслужена тържествена литургия.
Общоградското честване на 136 години от Съединението на България е с начален час 10:30. То ще стартира със шествие от общината до едноименния монумент в парк " Яворов ". Актьори от държавна такса " Гео Милев " - Стара Загора ще пресъздадат събитията в Чирпан преди 136 година Представителен хор " Евмолпея " - Пловдив ще извърши концертна стратегия. На финала на празничния концерт ще се показват с песни и танци децата на града.
В 11:30 ч. на ул. " Димитър Данаилов " се открива галерия на чирпански художници под надпис " Чирпански багри ". От 18:00 ч. в Къща-музей " Яворов " ще бъде показана стихосбирката " Вино от мемоари " на поета Ангел Кроснев. Програмата ще продължи с концерт с присъединяване на Донка Владимирова-флейта и китарно дуо " Парадокс " - Симона Маринова и Диана Димитрова.
По традиция на 6 септември се организира велопоход, проведен от локалното туристическо сдружение. Той потегля от село Средно градище и изминава пътя на Чирпанската чета от преди 136 година
Чирпанлии и гостите на града чакат с неспокойствие обичайния двудневен Рок фест Чирпан. На 5 и на 6 септември от 19.00 часа чака феновете на твърдата музика в парк Теньо Стоилов ".
За спазването на противоепидемичните ограничения от страна на уредниците ще наблюдават 20 доброволци - стюарди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР