С кворум от 125 народни представители започна извънредното пленарно заседание.

...
С кворум от 125 народни представители започна извънредното пленарно заседание.
Коментари Харесай

125 депутати осигуриха кворума на парламента

С кворум от 125 народни представители стартира изключителното пленарно съвещание. Извънредното съвещание бе свикано в петък откакто депутатите не съумяха да съберат кворум. Тогава от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записаха и съвещанието бе провалено.

Дневният ред включва измененията в Изборния кодекс, с които се анулира машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори.

Промените са импортирани от ПГ на ГЕРБ. Опозицията е в Народното събрание, само че не се записва.

Отмяната е, с цел да не се компрометират изборите и да се избегнат оспорвания на вота, изясни водачът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Максимално 156 индивида ще могат да гласоподават на една машина, и то, в случай че са един след различен, посочи, че машинното гласоподаване, наред със противоречивата изгода от тях, не оправдават средствата, вложени в тях.

Движение за права и свободи няма да поддържа анулацията, предизвести зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. " Недоверието към изборния развой стартира от секционните комисии и свършва там. От началото на демокрацията най-слабото звено в изборния развой са секционните комисии - заради отмалялост или съзнателно, заради пристрастия членовете подменят резултати ", заключи той усещанията си още от първите парламентарни избори у нас. И добави, че Движение за права и свободи ще желае и машинно броене. Може да забележим по какъв начин става в Съединени американски щати. Ако кажете, че тук не сме Съединени американски щати, влезте в първия тотопункт -там фишът незабавно се регистрира в машината ", предложи Цонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР