С куп въпроси за безопасността на избирателните комисии засипа РИК-

...
С куп въпроси за безопасността на избирателните комисии засипа РИК-
Коментари Харесай

Питат РИК- Хасково има ли сапуни и кошове за вота 

С куп въпроси за сигурността на изборните комисии засипа РИК- Хасково Политическа партия „ България на труда и разсъдъка “. Отговорите обаче не са от компетентността и в отговорността на изборната комисия, а от тези на общините, регионална администрация, РЗИ и Министерство на вътрешните работи.

Заявлението за достъп до социална информация пристигнало по електронната поща на РИК на 17 март. А през вчерашния ден комисията е дала отговор на всичките 15 въпроса.

От незнайната политическа групировка желаят да знаят какъв е броят на маските за лице за членовете на секционните изборни комисии, какъв брой и какви са дезинфектантите, обезпечени за вота, какъв е химичният им състав, има ли сапуни, каква е квадратурата на помещението, в което заседава комисията, кой ще мери температурата на гласоподавателите, обезпечени ли са кошове за боклук с найлонови пликове и други

Осигуряването на персонални защитни средства не е обвързване на РИК, а на регионалния шеф. Въпросите за материалната обезпеченост на пространствата и квадратурата им пък касаят притежателя -община Хасково, дават отговор от РИК.

От отговорите излиза наяве, че РИК не е определила по какъв брой лица ще бъдат допускани в пространствата, така към момента няма достъп до тях.

По отношение на спазването на дистанцията и другите противоепидемичните ограничения при предаването на изборните бумаги и материали, РИК ще дефинира съответни отговорници, които да наблюдават за спазването на Указанията на Министерството на здравеопазването, дават отговор от комисията.

Политическа партия „ България на труда и разсъдъка “ не взе участие в изборите за национално заседание. От формалния им уебсайт излиза наяве, че няма конструкция в региона. Не са ясни претекстовете на запитването, само че информацията за защитните средства към този момент е оповестена.

Припомняме, че 102 000 хирургически маски и още 21 600 маски FFP2 са обезпечени за ангажираните в комисиите за вота. За преносимите секции са обезпечени 1000 еднократни защитни гащеризона, 60 000 ръкавици, както и 2592 броя дезинфектанти за ръце, 600 за под и 880 пулверизатора за повърхности.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР