С кратка церемония и връчване на сертификати за успешно преминат

...
С кратка церемония и връчване на сертификати за успешно преминат
Коментари Харесай

2/3 от студенти в лятната стажантска практика на Melexis остават в компанията

С къса гала и връчване на документи за сполучливо преминат стаж завърши шестото издание на лятната стажантска процедура на Melexis България. Тази година в програмата се включиха 9 студенти от инженерните специалности “Електроника”, “Мехатроника”, “Телекомуникации и автоматика” към Техническия Университет в София. От деветимата студенти, които се включиха в програмата през 2018г., шестима ще продължат да работят в компанията. Сред тях е и 22-годишният студент IV курс по електроника в ТУ-София, Цветан Къчев, който ще стане част от Отдел “Развой” и ще се занимава с планиране на интегрални схеми.



„ Участието ми в програмата беше извънредно потребно. Неща, които на доктрина съм учил 3 и повече години в университета в този момент безусловно ми минаха през ръцете. Екипът тук е положително надъхан и постоянно намираше време за мен и останалите участници, като в това време дава и задоволително независимост в работния развой. Това отношение също е една от аргументите да желая да продължа кариерното си развиване в Melexis “, изясни Цветан Къчев.

Лятнатата стажантска стратегия на Melexis дава опция на студенти от инженерни специалности за практическо използване на насъбраните в университета теоретични познания, и късмет за самобитен старт на тяхната професионална кариера. За присъединяване в програмата претендентите би трябвало да бъдат от 3 курс нагоре на своето обучение с техническа устременост.

„ Нашата цел е дадем опция на студентите да придобият на практика умения, като надградят получената теоретична подготовка по време на следването. Също по този начин да ги срещнем с бизнеса и атмосферата вътре в компанията. Лятната процедура е част от тактиката на Melexis за наемане на млади експерти и популяризирането на бранша микроелектроника “, показа Виктор Tрифонов, управител „ Човешки запаси “ в Melexis.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР