С концерта-спектакъл Grand Cancan – великата оперета“ Музикалният театър открива

...
С концерта-спектакъл Grand Cancan – великата оперета“ Музикалният театър открива
Коментари Харесай

Музикалният театър кани на Grand Cancan – великата оперета“

С концерта-спектакъл „ Grand Cancan – великата оперета “ Музикалният спектакъл открива новия си сценичен сезон на 1 октомври. Спектакълът е отдаден на 120 години от рождението на оперетната прима Мими Балканска и на 100 години от основаването на една от първите оперетни трупи у нас – Кооперативния спектакъл. Най-новото премиерно заглавие носи празничния дух на оперетните шлагери на Офенбах, Калман, Лехар и Щраус.



„ Оперетата – безконечна и обичана, вълнуваща сърцата и душите на доста генерации, ще се появи пред публиката в цялостния си искра в най-новото премиерно заглавие от афиша на Националния музикален спектакъл - концертът-спектакъл „ Grand Cancan – великата оперета “. Празничен заряд и незабравими страсти ще подарят звездите на театъра със своите осъществявания на най-известните шедьоври от съкровищницата на международната оперетна класика. Фантастична и спираща дъха хореография, феерични костюми и стилна сценография допълват парада от оперетни шлагери на Офенбах, Калман, Лехар и Щраус, събрани в едно блестящо шоу, в което основният воин ще бъде огненият и вълнуващ Канкан! “, споделя режисьорът на спектакъла Александър Мутафчийски.



Диригент на концерта-спектакъл е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи – Татяна Янева и Йоанна Стоянова, хормайстор – Людмил Горчев. Автор на театралния дизайн и координатор на плана е Пеньо Пирозов, концертмайстор – Мария Кирова.

На сцената ще блестят звездите на Музикалния спектакъл: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова,Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл, описват от екипа на театъра.



Водосвет и „ Многая лета “ дадоха началото на новия сезон в Музикалния спектакъл. Молебен за здраве и триумфи отслужи отец Александър Лашков.



Директорът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова благодари на артистите за сполучливото осъществяване на второто издание на Софийския фестивал на Музикалния спектакъл, с който беше закрит предходният сценичен сезон.

„ Предстои ни една тежка година, само че аз съм уверена, че когато сме дружно и когато вършим всичко с обич – ще имаме един мощен сезон и цялостни зали на всички спектакли “, добави Арсенова. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР