С колко ще се вдигнат заплатите тази година? Очаква се

...
С колко ще се вдигнат заплатите тази година? Очаква се
Коментари Харесай

С колко ще се вдигнат заплатите тази година


С какъв брой ще се вдигнат заплатите тази година? Очаква се от ден на ден турци да дойдат да работят у нас, счита специалист.
Очакванията за тази година са да няма
нито огромни играчи, нито огромни планове, които да навлязат в страната. Това сподели пред БНР Георги Първанов, специалист по Човешки запаси, член на УС на Българската асоциация за ръководство на хора и на Българската конфедерация по заетостта
Очакваният междинен растеж на заплатите
в страна за тази година е 9-10%, сподели Първанов. По думите му растежът на заплатите продължава, въпреки и с по-умерени темпове. Най-голямото търсене и най-големият дефицит на фрагменти са в най-ниския сегмент, само че не е по-малко и търсенето в междинния експертен сегмент, съобщи HR експертът.
Безработицата е рекордно ниска – 4,3%.
Пазарът на труда в България продължава да става по-шарен, означи наклонност Георги Първанов. Той изясни, че идват служащи от разнообразни страни, като има от ден на ден от разнообразни азиатски страни, от Африка също имат интерес, само че като численост сме доста обратно от Унгария и Румъния. Само от Бангладеш Румъния е „ внесла “ 30 000 души, даде образец специалистът.

Първанов показа информация за
„ цялостен отлив на украински бежанци от пазара на труда “.
Очаква се и от ден на ден турци да потърсят места на пазара на труда у нас поради срутва на лирата, добави той. „

Ще продължи трайната наклонност за завръщане на български мигранти от чужбина, предвижда Георги Първанов, базирайки се и на интереса към работодателски конгреси зад граница, които целят
да привлекат назад сънародниците ни към България.
По данни на Първанов пораства и броят на западните пенсионери, които се реалокират да живеят в българските села. В идващите години ще живеем с разновидността за отдалечена работа от у дома или за хибриден модел, уточни още експертът по човешки запаси.

1 150 000 от българите в трудоспособна възраст нито работят, нито учат. Това е страшна цифра, разяснява Първанов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР