С категоричност се затвърждава тенденцията за намаляване на престъпността в

...
С категоричност се затвърждава тенденцията за намаляване на престъпността в
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата отчетоха: 2020 г. престъпността намалява

С решителност се затвърждава наклонността за понижаване на престъпността в Република България . Такъв акцент сложиха представителят на основния прокурор Сийка Милева и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов за работата на двете държавни ведомства през 2020 година

Благодарение на взаимоотношението сред институциите е реализиран спад на престъпността, с което да подсигуряваме спокойствието на жителите , изрече задоволството си прокурор Милева и уточни, че това е осъществяване на главния приоритет, подложен още при започване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

През 2020 година са осъществени 1249 профилирани интервенции в 3090 обитаеми места. Резултатът - разкрити над 2300 престъплени я, обвинени са 1200 лица ", сподели Сийка Милева.

Противодействието на стандартната престъпност е измежду най-чувствителните за обществото тематики, свързани с активността на Министерство на вътрешните работи.
 Спад на всички закононарушения от началото на епидемията регистрира Министерство на вътрешните работи
Спад на всички закононарушения от началото на епидемията регистрира Министерство на вътрешните работи

Христо Терзийски: Нивото са резервира само при домашното принуждение

Спад от 77% на телефонните измами се отбелязва през 2020 година, като и мобилните оператори са отчели едвам 29 049 позвънявания по отношение на 222 605 позвънявания за 2019-та година. Има градове, в които през предходната година не са осъществени никакви телефонни измами или е записана единствено една против повече от 10 в миналата година.

Ключов приоритет в работата на Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи продължава да бъде битката с трафика, производството и разпространяването на опиати, съобщи още Милева. Само за четири месеца - от 15 септември до края на годината - са извършени 981 интервенции в регионите на учебни заведения в цялата страна. 508 малолетни или малолетни лица, свързани с закононарушения с опиати, са открити. Задържани са 221 души и са формирани 297 досъдебни производства.

При разнообразни интервенции против наркоразпространението са конфискувани общо 863 кг кокаин, 49 027 кг канабис, 890 кг марихуана и 360 кг синтетични субстанции.
 Лабораторията за кашонения кокаин трябвало да е у нас
Лабораторията за кашонения кокаин трябвало да е у нас

В канала са взели участие българи, испанци, колумбиици и нидерландци

" Много пъти бяхме питани - какъв е смисълът на тези профилирани полицейски интервенции в дребните обитаеми места, в това число за какво постоянно там са основният прокурор, министърът на вътрешните работи или основният секретар. Резултатите ясно демонстрират за какво е имало смисъл! Целта е главно обезпечаването на предварителна защита и посредством систематични и безкомпромисни дейности , да осигурим повече успокоение на българските жители, а оттова и повече доверие в страната и в това, от което се водим, че всички са равни пред закона ", разяснява представителят на основния прокурор Сийка Милева.

През 2020 година Министерство на вътрешните работи извърши своята задача, регистрира и главсекът Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Министерство на вътрешните работи прилагало ограничения за ефикасна предварителна защита, усъвършенстване организацията на работа, взаимоотношение и съдействие с други ведомства, органи на локалната власт. Иванов уточни и че полицейските органи са били натоварени с спомагателни действия в изискванията на зараза и с оглед нейното ограничение.

Извършвани са и инспекции за далавера със артикули за първа нужда, медикаменти и защитни средства. Т ова в допълнение е подложило на тестване наличните запаси на Министерство на вътрешните работи. Съвместно с прокуратурата е основана организация за реагиране на всеки сигнал за подобен случай. През последните няколко години са подхванати редица ограничения за противопоставяне на престъпността, против личността и собствеността на жителите.

В отчета се регистрира още:

1426 противозаконни сметища открити по инспекции на Върховната административна прокуратура (ВАП), от които са почистени 370. Открити са 440 замърсявания, почистени са 122. По време на инспекциите са конфискувани 307 985 тона пестициди с изминал период на валидност.

Образувани са 15 досъдебни производства за нерегламентирано ръководство на рискови боклуци.

В Национална следствена служба са формирани 279 досъдебни производства за финансови и данъчни закононарушения, в резултат на които са предотвратени вреди за над 320 милиона лв.. По искане на прокуратурата, единствено през миналата година Комисията за противопоставяне на корупцията и отнемането на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) е обезпечила активи в размер на 189 484 331,87 лева, а в интервала от 01.01.2014 година до 31.12.2020 година общо обезпеченото имущество възлиза на близо 2,5 милиарда лева
 Извозиха над 100 кг рискови боклуци от нелегално бунище в Пазарджик
Извозиха над 100 кг рискови боклуци от нелегално бунище в Пазарджик

За неутрализиране са предадени 500 лампи, съдържащи живак

Още през 2019 година, сагата с италианския отпадък отвори кутията на " Пандора " във връзка с тематиката за противозаконния отпадък у нас. За него се заприказва при започване на декември, когато италианските управляващи заловиха

Братята на околната среда Красимир Живков поради аферата с " италианския отпадък ".

Прокуратурата се похвали с разкриването на нападението над журналиста, както и с постигнатата неоправдателна присъда за нападателя на Полина Паунова.

Припомняме, на 15 май,

на 26 юни 2020 година след приемане на рушвет. Според проверяващите той е осигурявал чадър на наркогрупи. Арестувани са още двама служители на реда - шефът на бранша за битка с опиати и още един чиновник.

На 9 октомври 2020 година б

А на 9 декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР