С картички, изработени от деца с увреждания, община Златоград поздравява

...
С картички, изработени от деца с увреждания, община Златоград поздравява
Коментари Харесай

С картички на деца с увреждания община Златоград поздравява за Коледа своите партньори

С картички, направени от деца с увреждания, община Златоград поздравява за Коледа и Нова година своите сътрудници и контрагенти в страната и чужбина.
Картичките са сътворени от Дневния център за деца и младежи с увреждания „ Зора “. Те съдържат чудесни празнични послания с приложения, създаващи радостно коледно въодушевление и са подписани на ръка от кмета Мирослав Янчев.
Институции и компании, с които локалната администрация поддържа контакти, ще получат по пощата детските творения, а този неин метод е от няколко години.
„ Инициативата на децата има поддръжката както на общинското управление, по този начин и на Общинския съвет “, съобщи заместник-кметът на община Златоград Елмира Угорлиева.
За тази Коледа 25 деца и младежи от Центъра са изработили над 300 картички. На всяка от тях с изключение на посланието, подписано от градоначалника, има и надпис: " Тази картичка е направена особено за вас от потребителите на ДЦДМУ " Зора " - Златоград ".
" Картичките са направени с доста усет и с тях децата, както и локалната власт насочат обръщение към всички за повече наслада, добрина и религия в утрешния ден. Фантазията, вярата и любовта се вижда във всяко едно тяхно създание. Коледа постоянно ни зарежда с празнично въодушевление, прави ни по-добри, отваря сърцата ни за състрадание и любов ", уточни Угорлиева.

Паралелно с картичките, от няколко години насам децата от център „ Зора” в Златоград основават празнично въодушевление с направата на картини и коледни сувенири. Всяко едно от творенията им е направено с доста старания и обич, което го прави неповторимо. Изделията им са подредени в галерия, която ще е открита до 21 декември.
„ Всеки може да прегледа прелестните хрумвания, сътворени от ръцете на потребителите на дневния център и техните ръководители.Коледа постоянно носи със себе си празничен заряд и отваря сърцата ни за състрадание и любов. Нека дружно сбъдваме фантазиите си и реализираме задачите си! Нека бъдем по-добри! “, е пожеланието-призив на детския център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР