С известно закъснение българското външно министерство реагира на изявлението на

...
С известно закъснение българското външно министерство реагира на изявлението на
Коментари Харесай

МВнР към Турция: И други държави могат да говорят за културни граници

С известно забавяне българското външно министерство реагира на изказването на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е част от турските " душевни граници ".

В отговора си Министерство на външните работи показва, че освен югоизточната ни съседка би могла да приказва за културни граници.

" Всяка страна с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат отвън физическите”, показват от Министерство на външните работи.

От ведомството декларират още, че в случай че политическата изразителност в обособените страни избере по някаква причина да се връща към предишното, то съвсем постоянно може да очертае граници, които се отличават от сегашните.

”В реалност, днешните държавни граници са одобрени с интернационалните контракти, приети от всички страни и не подлежат на подозрение, нито на преразглеждане. България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни връзки, не вършат изключение от тези контракти ", се споделя още в позицията на Министерство на външните работи.

По-рано във вторник вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че против България се ползва избран политически напън от страна на Русия и Турция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР