С изстрели в центъра на София оповестиха Съединението на Княжество

...
С изстрели в центъра на София оповестиха Съединението на Княжество
Коментари Харесай

С изстрели в центъра на столицата оповестиха Съеднението

С и зстрели в центъра на София оповестиха Съединението на Княжество България и Източна Румелия . " Стрелбата " бе част от тържествената стратегия за днешния народен празник.

В столицата денят на Съединението бе почетен пред Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг . Председателят на Народното събрание Димитър Главчев бе измежду формалните лица , уважили тържественото отбелязване на 132-та годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

 Честваме Съединението – краят на мита за подарената независимост
Честваме Съединението – краят на мита за подарената независимост

132-години от обединяването на нацията...

Столичани също пристигнаха да уважат празника. Гражданите носеха трибагреника, както и цветя.

Венци на респект бяха поднесени от разнообразни институции . Много деца също участваха на тържествената гала в столицат а. Парламентарният началник поздрави гостите.

По думите му през днешния ден честваме една от най-светлите дати в историята ни . " Всички ние се връщаме към посланията и делото на 6 септември ", сподели Главчев. По думите му през днешния ден усещаме неналичието на съединяване. Сега дългът ни е общ, счита той. Нека дейците на съединението ни бъдат ослепителен образец, изиска ръководителят на Народно събрание.

 Мият Паметника на Съединението в Пловдив
Мият Паметника на Съединението в Пловдив

Утре се навършват 132 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също поздрави софиянци. Да помним и честваме великото дело на съединението на България , акцентира тя. Няма избавление без съединяване, посочи кметът на София. По думите й би трябвало да помним имената на деятелите на Съединението. То демонстрира, че огромните дела могат да пишат и нашата, и европейската история, съгласно Фандъкова .

Силата на една нация е в нейния дух , акцентира кметът на столицата. За тържествената конюнктура бе проведена патриотична музикална стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР