С изненада видяхме в публикувания от Министерството на регионалното развитие

...
С изненада видяхме в публикувания от Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

Община Русе няма да получи държавно финансиране за ремонт на улици

" С изненада видяхме в оповестения от Министерството на районното развиване и благоустройството лист, че община Русе не е измежду общините, утвърдени за финансиране на капиталови планове, които включват и ремонт на улици ". Това съобщи на брифинг заместник-кметът по устройство на територията на Русе Магдалина Илиева. 

Както Българска телеграфна агенция към този момент осведоми, Министерският съвет утвърди на 28 септември лист с общините, които ще бъдат финансирани да осъществят ремонт на пътна и улична мрежи и ВиК-инфраструктура. В него са включени 234 обекта на обща стойност 406 374 769 лв..

" Веднага на 28 септември т. година възразихме на това решение с писмо до министъра на районното развиване. То влезе в действие след публикуването му на 4 октомври т. година в " Държавен вестник ". Заместник-кметът по комунални действия на Русе Димитър Недев през днешния ден е в София, с цел да се срещне с министъра ", изясни Илиева.

Тя сподели още, че Общината е подала в период всички нужни документи.   " Предполагаме, че решението е плод на недостигане на част от информацията до министъра. Ние ще продължаваме да настояваме и това, което желаеме да създадем, е в полза на жителите ", сподели Илиева. 

По думите ѝ за ремонта на всички улици в града - без кварталите " Средна кула " и " Долапите ", след привършване на ВиК-проекта са нужни към 22 млн. лв.. " Към момента сме редуцирали нашето искане до към 7,5 млн. лв. за ремонт на главните улици. Идеята ни беше това да разреши по-лесното разпределяне на средства ", сподели Илиева. 

Тя съобщи, че е отправена и покана към министъра на районното развиване и благоустройството да посети Русе и да се запознае на място със положението на уличната мрежа в града. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР