С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически

...
С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически
Коментари Харесай

Ангелкова: Предлагаме създаването на Туристически инспекторат

С изменение в Закона за туризма предлагаме основаването на Туристически инспекторат, с цел да може Министерството на туризма да не чака различен орган да го алармира с явни неща.
Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка сигнал за мизерни условия в тризвездния хотел „ Чифлика пасас ризорт и спа “ в село Чифлика.
„ Да можем да реагираме неотложно и да не се случва това, на което сме очевидци сега “, съобщи тя и посочи, че измененията в закона ще бъдат импортирани до месец.
„ С измененията в Закона за туризма, които предстоят, няма да се позволява действието на обекти като този в село Чифлик “, посочи Николина Ангелкова. Тя изясни, че през 2015 година хотелът е стартирал процедура за приемане на 4 звезди, което му е отказано. „ Хотелът е обжалвал заповедта ми за отвод, само че естествено е извоювана от нас в съда “, разяснява министърът. „ Хотелът употребява нерегламентирано в името си „ СПА “, а няма документ за това по наредбата. Това е още едно нарушаване “, уточни Николина Ангелкова.
„ Ще бъдем безкомпромисни. Ако се вършат даже и дребни взаимни отстъпки и условия в наредбата не се вземат поради - това се отразява на качеството на българския туризъм “, безапелационна бе тя, представена от Фокус.
„ Например предишното лято проверихме 10 хотела, които бяха проверявани от КЗП, съставили сме актове на 9 от тях “, изясни министърът. „ Недопустимо е хората да остават излъгани и да се натъкват на такива мизерни условия, както и тези хотели да популяризират по този метод българския туризъм “, уточни Николина Ангелкова.
„ Съветвам жителите, които са имали подобен неприятен опит и са изживявали кошмарно пътешестване или отмора, да алармират, с цел да подхващаме ограничения “, сподели още тя.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР