С изключителен нов рекорд на гръцката писта Серес и две

...
С изключителен нов рекорд на гръцката писта Серес и две
Коментари Харесай

Ангел Караньотов след двете победи в Серес: Не беше сигурно дали ще стартирам

С извънреден нов връх на гръцката писта " Серес " и две безапелационни победи в клас Superbike (SBK) започва спортният мото-сезон 2019 за Ангел Караньотов от тима на Overdrive.

В съботните квалификации състезателят с №79 безусловно избухна още в първата сесия за време (TM1), завъртайки феноменална обиколка на " Серес " от 1:17.614 минути, което към този момент публично е най-бързото време, постигано с мотоциклет на тази писта, подобрявайки предходния връх с близо секунда. В надпреварата по-късно денем Караньотов потегли първи на старта, оставяйки съперниците зад себе си и финишира с близо 19 секунди задатък пред втория.


В неделното съревнование Ангел Караньотов още веднъж започва от първа позиция, като във всяка обиколка беше по-бърз с близо секунда от съперниците си и безапелационно заслужи първото място на почетната стълба.

Състезанията бяха следени с извънреден интерес от повече от 5000 фенове. Стартовият лист за двата дни наброяваше 103 водачи от 7 националности.

След надпреварата Ангел даде изявление за сътрудниците от Riders.Live:

" Работата, която свършихме последните 10 дни, мога да кажа, че е доста, даже и за интервал от 2 месеца. Безсънни, напрегнати, дълги нощи в работа по новия мотоциклет и една огромна въпросителна дали ще вземам участие до последния миг в надпреварата. Смятам, че всички в тима заслужават тези награди и те са извоювани отборно! Благодарен съм, че всички от " Овердрайв " работиха, с цел да мога аз да вземам участие в надпреварата. Както с предходният мотор, по този начин и с този... това, че ние си мислим, че мотоциклетът не може повече, е единствено ограничаване на съзнанието ни. Моторът е шедьовър! Излишно е да разясняваме качествата му. Ненужно е да е по-добър. Благодаря на Miti Racing, тъй като без него този връх (1:17:614), нямаше да е реалност. Иначе, по време на надпреварата през вчерашния ден бях спокоен, тъй като усещах бързината си. Направих девет обиколки във време 1:18 и още пет във време 1:19. Поздравявам всички участници и по-специално тези в SBK, тъй като надпреварата беше цели 16 обиколки. Имахме ужасно българско превъзходство във всички класове ", разяснява Ангел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР