С избрани творби Националната гимназия за приложни изкуства Тревненска школа

...
С избрани творби Националната гимназия за приложни изкуства Тревненска школа
Коментари Харесай

НГПИ Тревненска школа гостува в галерия Академия

С определени произведения Националната гимназия за приложни изкуства " Тревненска школа " показва цялостния образователен цикъл в трите специалности - " Художествена дърворезба ", " Интериорен дизайн " и " Иконопис ". Традиционната годишна галерия, която е представителна за учебното заведение, е експонирана в изложба " Академия " в НХА и събира на едно място работи на възпитаници от VIII до XII клас. Изложените дипломни работи на випуск 2021 и 2022 ще добавят визията за цялостния развой на образование - от основаването на плана до осъществяването му в материал. Икони, пластики от дърво, резбовани пана, планове за интериорен дизайн и мебели уникати обгръща експозицията, която ще бъде открита на 29 юни от 18 ч., научи ДУМА от Диди Спасова, връзки с обществеността на НХА.
Националната гимназия за приложни изкуства " Тревненска школа " в Трявна е държавен културен институт към Министерството на културата. Училището съхранява и развива традициите на Тревненската възрожденска иконописна и дърворезбарска школа, като дава професионална подготовка на възпитаници от цялата страна. Тя дава опция за директна реализация на пазара на труда в областта на изкуството, културните и креативните промишлености. Училището развива широкоспектърна извънкласна и извънучилищна активност, посредством която се търси разширение на подготовката на учениците в редица области на актуалната просвета.
Отличната материална и техническа база дава опция за образование с най-съвременните технологии в региона на 3D моделирането, включително CNC машини, лазарен скенер, кътер и гравир, както и цифрова арт лаборатория, оборудвана с 3D принтери.
НГПИ " Тревненска школа " е новаторско учебно заведение от образователната 2017-2018 година и работи по системата на Проектно основаното образование, насърчаващо интердисциплинарния метод, екипната работа, творчеството и творчеството. Училището разполага с обширни ателиета, работилници и кабинети, съвременно оборудвани класни стаи, неповторима библиотека, художествена изложба, арт магазин, както и лично общежитие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР