С избора на новия PEUGEOT 208 за Автомобил на годината 2020“

...
С избора на новия PEUGEOT 208 за Автомобил на
годината 2020“
Коментари Харесай

Те променят своето време и историята на автомобилите: от 504 до новия 208, шестте модела PEUGEOT „Автомобил на годината“

С избора на новия PEUGEOT 208 за „ Автомобил на годината 2020 “ на 2 март в Женева, Марката PEUGEOT за шести път бива отличена с най-желаната автомобилна премия в Европа. Престижният трофей се връчва всяка година от без значение жури, съставено от шестдесет европейски автомобилни специалиста.

PEUGEOT 208 е първият стилен градски автомобил на лъвската марка, определен за „ Автомобил на годината “ в Европа. Пет други емблематични PEUGEOT модела от различни сегменти също са печелили престижната премия. Седанът от висок клас PEUGEOT 504 - през 1969 година Универсалният седан от висок клас PEUGEOT 405 - през 1988 година Компактните фамилни коли PEUGEOT 307 (през 2002 г.) и PEUGEOT 308 (през 2014 г.). SUV PEUGEOT 3008 (през 2017 г.) е първият "Sport Utility Vehicle ", който печели премията от основаването и през 1964 година
Високите достижения на PEUGEOT отразяват водещата роля на дизайна, технологиите, пътното държание на колите на Марката през последните петдесет години от автомобилната история.

Новият PEUGEOT 208, другото "свещено число ".
Новият PEUGEOT 208 е шестият модел на PEUGEOT, който печели най-престижната премия в Европа. Дизайнът му е характерен, дързък и съблазнителен. Той слага новият PEUGEOT 208 в сърцето на препозиционирането на PEUGEOT към първокласния клас коли. Технологичността му проправя пътя към полуавтономно шофиране с най-новото и най-доброто в сегмента потомство от системи в помощ на лидера. Неговото електрическо или конвенционално задвижване предлага свободата на избора на бъдещите му водачи.

Новият PEUGEOT e-208 показва нова епоха в света на електрическата подвижност. С автономен пробег от 340 км (според WLTP), 100 kW (136 к.с.) и 260 Нм въртящ миг (наличен от 0 км/ч), позволяващ му да развие от 0 до 100 км само за 8 секунди, новият PEUGEOT e-208 предлага стимулиращо чувство от шофирането, допълнено от три режима на шофиране Sport, Normal и Eco.

Новият PEUGEOT 208 е бестселър, с направени вече 130,000 поръчки в Европа, 15% от които за електрическите версии, от лансирането им през септември 2019 година

PEUGEOT 504, първа купа за красивите "очи на София Лорен ".
За да откриете първия модел PEUGEOT "Автомобил на годината " в Европа, трябва да се върнете повече от половин век във времето. През 1969 година, PEUGEOT 504 е първият автомобил на Марката, който печели тази премия. Големият седан илюстрира възхода на моделите от средния клас. Той следва софтуерните стъпки на PEUGEOT 404, като се изключи неговото независимо окачване на четирите колела.

Уникалният му дизайн е резултат на близкото съдействие сред стила на PEUGEOT и Пинифарина. Пинифарина е отговорен за страничната линия и известното пречупване на багажника, а PEUGEOT Стил за предницата, за която италианският дизайнер споделя, откакто отхвърля да покаже своя личен план, че има „ очите София Лорен "!
Кралица на пистата, посредством на своята именита издръжливост, PEUGEOT 504 печели няколко издания на големите африкански ралита: Източното Африканско Рали Сафари, рали Мароко и рали Бандама.

Първият „ Автомобил на годината “ за PEUGEOT се създава сред 1968 година и 2005 година, в 3,713,356 бройки, включително 2,644,326 седана.

PEUGEOT 405, съвсем единомислещ избор
Почти две десетилетия по-късно, друг седан - PEUGEOT 405, печели категорично наградата „ Автомобил на годината “ за 1988 г. Не по-малко от 54 от 57 членове на журито му дават най-високата си оценка! С изящния си дизайн, сходно на PEUGEOT 205, 405 предлага наслаждение от шофирането и комфорт. Неговото крепко окачване присъства от ниските версии. Той включва нови технологии, като ABS спирачки и дизеловия мотор с мощ 1.9 к.с. с 90 к.с. PEUGEOT 405 включва и версия Mi16, истински бенчмарк за времето на лансирането си. Неговите 160 к.с. употребяват най-ефикасната технология за своето време: система с 4 клапана на цилиндър.
Зад кормилото на рали-райд купе версията, произлязла от седана, Ари Ватанен печели през 1989 година и 1990 година изданията на рали Париж – Дакар. Механиката му се базира на тази на 205 Turbo 16. Същият Ари Ватанен, с версия произлизаща от 405 T16, печели високопланинското съревнование Пайкс Пийк през 1988 година и 1989 година Всички го помнят, благодарение на кино лентата "Climb Dance ", който наблюдава именитото му изкачване.
Отвъд спортното си показване, 405 е истински сполучлив с над 5 милиона продадени бройки в международен мащаб.

PEUGEOT 307, седанът, който води до нови висоти
През 2002, PEUGEOT 307 съставлява перфектният баланс в поколението на компактните, високи и просторни фамилни автомобили излизащи на пазара. Функционалост, която му печели, 14 години след 405, титлата „ Автомобил на годината “ в Европа.
PEUGEOT 307 се отличава от съперниците си с голямата си височина, улесняваща качването на борда на неговите пасажери. Неговият атрактивен и динамичен дизайн е вдъхновен в огромна степен от PEUGEOT 206. Има по-добра предна видимост, благодарение на огромното си предно стъкло. Неговият просторен, функционален и практичен интериор е въодушевен от света на лекотоварните коли. Зад кормилото, ниското равнище на шума и спирачната му сила са удивителни. PEUGEOT 307 е бил оборудван с най-чистия дизелов мотор на своето време - 2.0 HDi 110 к.с. с филтър за твърди частици.
PEUGEOT 307 също стартира политиката на „ маргаритка “, като се надгражда с широк спектър от силуети с доста силна идентичност – хечбек и седан, съответно с 3, 4 или 5 порти, комби, SW или CC (купе - кабриолет), без да забравяме и 307 WRC, който наследява 206 WRC в Световния Рали Шампионат през 2004 година и 2005 година
В международен мащаб са продадени повече от 3.7 милиона броя от всички силуети на PEUGEOT 307.

PEUGEOT 308 – елегантността и динамичните качества са възнаградени
През 2014 година лъвската марка и автомобилният свят влизат в нова епоха. С PEUGEOT 308, дизайнери и инженери основават модерен хечбек със състезателен дизайн. Благодарение на новата модулна платформа EMP2, новият PEUGEOT 308 има компактни размери и по-ниско тегло (-140 кг спрямо неговия предшественик) което спомага да направи неговите пътно държание и маневреност разпонаваема препоръка в сегмента.
Кокпитът на новия 308, който включва нов технологичен боеприпас, е основан, за да предостави ново интуитивно чувство от шофирането: стилен волан, екран на нивото на очите, високо позиционирана централна подпора и 9.7 " инчов сензорен екран. PEUGEOT i-Cockpit®, въодушевен от концептуалния автомобил SR1, постанова нови стандарти в автомобилния свят, и в момента е главното отличително въведение на пътническите коли на лъвската марка.
1.7 милиона бройки от всички силуети на PEUGEOT 308 са продадени в международен мащаб от лансирането му в края на 2013 година

PEUGEOT 3008, първият SUV, определен за “Автомобил на годината ”
Първият SUV, притежател на премията от създаването и през 1964 година, PEUGEOT 3008 въплъщава препозиционирането на PEUGEOT към луксозния клас коли. Резултатът е иновативна композиция от дизайн, комфорт и пътно държание. 3008 представлява визията на PEUGEOT за SUV сегмента, в пазари, на които търсенето на този контур е ненаситно. Тези детайли са решаващи при избора на PEUGEOT 3008 за "Автомобил на годината " през 2017 година Автомобилът е и основоположникът на нова генерация на PEUGEOT i-Cockpit®, позната като "Amplify ", която предлага интуитивно и чувствено преживяване и наслаждение от шофирането, като в това време е и мост към системи в помощ на лидера и непрекъсната свързаност от ново потомство.

Утвърден в SUV света, PEUGEOT 3008 се откроява със своите "офроуд " качества, благодарение на Advanced Grip Control и неговите 5 режима на придвижване, които го адаптират към всички типове терени. През 2016 година, PEUGEOT Sport показва 3008 DKR. С именита тройна победа през 2017 година, и най-високото стъпало на подиума през 2018 година, лъвът прибавя името си в листата с награди на Дакар.

Повече от 900 000 PEUGEOT 3008 са продадени в световен мащаб от лансирането му през октомври 2016 година

Журито на Автомобил на годината: общ брой от европейски специалисти
60 самостоятелни журналиста, специализирани в автомобилната сфера, сформират журито на състезанието „ Автомобил на годината в Европа “. Тези специалисти са от 23 страни. Броят на представителите от страна зависи от мащаба на нейния пазар и ролята на нейната автомобилна промишленост. Германия, Испания, Франция, Италия и Великобритания имат по 6 члена. Останалите страни с представители в журито са: Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Русия, Словения, Швеция, Швейцария и Турция.

Журито на „ Автомобил на годината “ награждава единствено един победител всяка година. Победителят е най-забележителната оригиналност, без значение от сегмента, формата и цената, пусната в продажба в 12-те месеца предхождащи връчването на трофея. Техническа иновация и съотношението цена / качество са най-внимателно изучаваните критерии. Наградата „ Автомобил на годината “ съществува от 1964 година: това е най-старият и желан трофей в автомобилния свят.

"Да бъдеш в топ 3 на най-награждаваните марки в „ Автомобил на годината в Европа “ със шест награди е мотив за изключителна горделивост! PEUGEOT завоюва 3 награди „ Автомобил на годината “ за 6 години, което се случва за пръв път на една единствена марка! Сега имаме три PEUGEOT модела, определени за „ Автомобил на годината “ по улиците: новият 208, SUV 3008 и компактният седан 308. Новият PEUGEOT 208 спечели, тъй като предлага свободата на избора сред електрически и конвенционален мотор на достъпна цена. Смелият му дизайн и технологии пленяват. „ Автомобил на годината “ е чудесен инструмент за заварка на компанията и препоръка за нейните клиенти ” сподели Жан-Филип Импарато, Изпълнителен шеф на PEUGEOT.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР