С искане за демокрация десетки хиляди в Израел протестираха за

...
С искане за демокрация десетки хиляди в Израел протестираха за
Коментари Харесай

Вече 141 дни: Десетки хиляди протестираха срещу съдебната реформа в Израел

С искане за народна власт десетки хиляди в Израел стачкуваха за 21-ва седмица подред. Демонстрациите не престават, макар че министър председателят Бенямин Нетаняху разгласи " пауза " в прокарването на правосъдната промяна. Тя планува усилване на въздействието на държавното управление върху избора на съдии и ограничение на опциите на Върховния съд да анулира препоръчани от кабинета закони.
Мисля, че е значимо да се знае, че няма да спрем, до момента в който не се уверим, че няма действителна опасност за израелската народна власт. Няма да спрем. Може да си мислят, че започваме да се уморяваме след 21 седмици, само че няма да го създадем. Може би, даже да сме изтощени, демокрацията остава по-важна за нас.
Омер Кидрон

Според протестиращите промяната би повела Израел към властническо и недемократично бъдеще.
Ако Израел, със настоящето си държавно управление, вземе прекалено много власт за себе си и анулира правата на Върховния съд да бъде контролиращ фактор над държавното управление, то същото това държавно управление може да прави каквото си желае. Ще се превърнем в Полша или Унгария, а не желаеме това. Искаме да останем изцяло демократични.
Айлон Аргаман

През седмицата Нетаняху, самият той обвиняем, съобщи, че ще продължат напъните за реализиране на консенсус. Въпреки това съдружният кабинет, формиран от ултранационалисти и ултраортодоксални, не се отхвърля от приемане на правосъдната промяна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР