С интригуващия филм на режисьора Рубен Йостлунд Квадратът ще бъде

...
С интригуващия филм на режисьора Рубен Йостлунд Квадратът ще бъде
Коментари Харесай

В Бургас започва София филм фест на брега

С завладяващия филм на режисьора Рубен Йостлунд " Квадратът " ще бъде намерено тазгодишното 16-то издание на кинофестивала " София филм фест на брега ", оповестиха от Община Бургас.
Церемонията по разкриване на филмовия фестивал ще стартира от 19.00 часа в Общинско кино " АБ " в постройката на държавна такса " Адриана Будевска " - Бургас. По традиция гостите ще бъдат посрещнати с музика от Бургаския духов оркестър пред държавна такса " Адриана Будевска ".
" Квадратът " е шведска сатирична драма на режисьора Рубен Йостлунд. Филмът печели " Златна палма " на кинофестивала в Кан през 2017 година и е измежду номинираните за " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм. Филмът е копродукция сред Швеция и Германия. Главните функции са поверени на Елизабет Мос, Доминик Уест, Клаес Банг, Тери Нотари и Кристофер Лаесьо.
Тазгодишното 16-то издание на " София филм фест на брега " ще се организира от 15-ти до 23-ти март и се посвещава на Георги Ингилизов, който от самото основаване на фестивала неуморно и безкористно работеше за него.
24 пълнометражни и 12 късометражни кино лентата ще бъдат прожектирани пред бургаската аудитория през 9-те фестивални дни.
9-членно жури ще избере своя любимец измежду 18-те кино лентата в конкурсната стратегия, който ще получи Наградата на Община Бургас " Сребриста чайка ". Успоредно с това публиката гласоподава след всеки филм по шестобалната система, а този с най-висока оценка ще вземе Наградата на публиката.
Повече за фестивала четете в уеб страницата на Община Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР