С интензивно пресичане на пешеходна пътека в рамките на половин

...
С интензивно пресичане на пешеходна пътека в рамките на половин
Коментари Харесай

Протест срещу преминаването на камиони през кърджалийски квартал

С и нтензивно секване на пешеходна пътека в границите на половин час, поданици на кърджалийския квартал „ Гледка “ попречиха прекосяването на леки и тежкотоварни коли по съществена пътна артерия по пътя за Гърция, в региона на някогашния цех „ Орфей “ в Кърджали.

Така живущите в квартала показаха своя митинг против прекосяването на тежкотоварни коли по улица „ Димитър Маджаров “. По думите на протестиращите всекидневно по улицата минават тежкотоварни коли - от частния бранш, строителството и сметоизвозването.

За казуса те са изпращали неведнъж писма до другите институции, само че без резултат. Хората се оплакаха, че с изключение на шума , прекосяването на тежките коли води до трептения и провали по къщите им, като на място демонстрираха и пукнатини по жилищата си.

Тяхното искане е тежкотоварните коли да не минават през въпросната улица или най-малкото прекосяването да бъде разпределено и по други улици. За да чуе персонално повода за недоволството на хората и да беседва с тях, на митинга пристигна кметът на града доктор инж. Хасан Азис.

Той напомни, че преди 7-8 години квартал „ Гледка “ и прилежащият „ Горна Гледка “ са имали проблем с тежките коли главно на сметосъбиращата компания и дружно с хората е взел участие в няколко срещи в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като в резултат на това биват отпуснати средства от държавния бюджет и построен околовръстен път за двата квартала.

„ Сега разбирам, че казусът продължава, само че не толкоз с колите за депото, тъй като те повече употребяват Околовръстния път през " Глухар “, разяснява кметът и пое ангажимент в границите на десетина дни отрасловите експерти да потърсят решение на проблема, в случай че има токова. 

Кметът отиде и до няколко от засегнатите къщи, а откакто видя пукнатините по тях, изясни, че ще изиска инженер конструктор да дефинира аргументите за пропукванията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР