С иновациите в медицината, напредването на технологиите и генерално по-добрия

...
С иновациите в медицината, напредването на технологиите и генерално по-добрия
Коментари Харесай

Как верига супермаркети се бори със самотата

С нововъведенията в медицината, напредването на технологиите и генерално по-добрия метод на живот спрямо този отпреди век да вземем за пример, се усили и продължителността на живота. С това обаче се вижда и тревожна наклонност - от ден на ден възрастни хора се усещат самотни и съвсем без връзка с околния свят.

Точно с това на разум нидерландската верига супермаркети Jumbo вкарва през 2019 година специфични " мудни каси ". Те са предопределени за всеки клиент, най-много възрастните такива, който желае да беседва с касиера, а не просто да заплати покупките си и да си тръгне.

Пилотният план с по този начин наречените kletskassas се оказва толкоз сполучлив, че веригата е възнамерявала да отвори такива в още 200 обекта из Нидерландия. А концепцията за " каса за диалози " е призната и от други търговски обекти.
 Снимка 598045
 

Френската Carrefour да вземем за пример също е пуснала специфични каси, които носят симпатичното название blablabla каси. Те са маркирани със специфична табела, която уведомява клиентите да се наредят на тази каса, единствено в случай че желаят да си поговорят. Няма предел за време за всеки обособен клиент.

Практиката и във Франция се е оказала много сполучлива, като Carrefour имат намерение да отворят blablabla каси във всичките си обекти в страната до март 2023 година Подобна процедура са приели и други френски магазини като Systeme U и Auchan.
 Снимка 598046
 

От списание  уточняват, че " бавните каси " връщат позагубения човешки детайл в извършването на покупки и опцията за неангажиращ обществен контакт за клиентите. Те са благотворни и за касиерите, които не се усещат като роботи, които единствено маркират артикули и одобряват заплащане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР