С иновативна медикаментозна терапия отделението по очни болести в МБАЛ

...
С иновативна медикаментозна терапия отделението по очни болести в МБАЛ
Коментари Харесай

Атакуват глаукомата с иновативна терапия в МБАЛ Централ...

С новаторска медикаментозна терапия отделението по очни заболявания в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ в Пловдив лекува глаукома и очна хипертенция. Преди да започва приложението, екипът от експерти под управлението на доцент Марин Атанасов и началникът на отделението доктор Димитриос Власиадис организира изследване за краткосрочния резултат на специфичното лекарство за намаляване на вътреочното налягане при оперирани и неоперирани от катаракта пациенти. В него взеха присъединяване и лекарите доктор Панайотис Христу, доктор Eлица Хаджийска и доктор Вера Атанасова.

Проучването обхвана 35 пациента, като 28 от тях бяха с сложена диагноза глаукома и 7 са с очна хипертензия. От тях 8 пациента въобще не са провеждали терапия, а 27 пациента бяха  с местна терапия с антиглаукомни лекарства, невключващи простагландинов аналог. Оперираните от перде бяха 38, а останалите 32 не са.  При всички пациенти организирахме терапия с Tafluprost по една капка вечер.

Това ни даде опция да създадем извода, че лечението с препарата „ Tafluprost “ е уместна и 100-процентово ефикасна за понижаване на вътреочното налягане при случаи на глаукома и очна хипертензия.

Презентацията на екипа в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ бе показана по време на Седемнадесетия симпозиум на Българското глаукомно сдружение, извършен в София на 16 и 17 март 2018 година, където провокира голям интерес от страна на участниците, а лекарите от Пловдив бяха са обсипани с въпроси.

„ Нашето поделение концентрира вниманието си върху борбата с глаукомата, защото съвсем четвърт милион българи към този момент страдат от това заболяване, съобщи доктор Власиадис. Затова търсим и най-модерните лечебни способи и  оперативни техники, с цел да помогнем на своите пациенти. “

Заболяването е подло – стартира с постепенно, последователно ограничение на зрителното поле, което до един миг е незабелязано за пациента. Затова е известно като „ тихия апаш на зрение “. Засяга най-вече хора над 60 година, само че към този момент се диагностицира и при по-млади.

Началникът на офталмологията напомни, че неговият екип до края на март организира безвъзмездни прегледи за глаукома. Тъй като всички часове за съвещания към този момент са запълнени, доста скоро ще обявим датите за идната акция, което отново ще осъществяваме със подпомагане на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите, увери доктор Власиадис.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР