С имптомите на грип и остра респираторна вирусна инфекция се

...
С имптомите на грип и остра респираторна вирусна инфекция се
Коментари Харесай

Как да различим грипа от вирусното заболяване

С имптомите на грип и остра респираторна вирусна зараза се разграничават доста една от друга. Дмитрий Льознов, шеф на Изследователския институт по грип на Смородинцев.

Според учения грипът се характеризира със признаци като тресчица, главоболие, кашлица. Невинаги болните от грип се оплакват от хрема, да вземем за пример.

Острото вирусно заболяване постоянно се среща като цяла група болести със сходни признаци, да вземем за пример парагрип. Той се отличава с висока температура, ларингит, дрезгавост или даже липса на глас.

В същото време, акцентира Лиознов, в първите дни на болестта грипът и ОВИ елементарно могат за бъдат комплицирани. През последната година и половина коронавирусът също беше прибавен към този "букет " от инфекции.

Неговата симптоматична картина в първите дни също е замъглена. Ето за какво, споделя Лиознов, при първите признаци на болестта би трябвало да потърсите здравна помощ.

Окончателната диагноза може да бъде сложена единствено от доктор, защото от време на време вирусните болести протичат в нетипична форма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР