С идването на есента идват променливото време и есенните болежки.

...
С идването на есента идват променливото време и есенните болежки.
Коментари Харесай

Ето защо трябва да имаме мащерка у дома

С идването на есента идват изменчивото време и есенните болежки. Най-разпространени са настинките, есенната хрема и кашлицата. Времето е изменчиво - ту хладно, ту горещо… належащо е да се погрижим за здравето си и да подсилим имунната си система. Нека за задачата използваме есенни билки.

Една от тях е мащерката. Тя е изключително ефикасна против настинка. Чаят от нея е изключително потребен в този случай. За­лей­те ед­на су­пе­на лъ­жи­ца изсушена ма­щер­ка с ед­на ча­ша го­ре­ща во­да и ос­та­ве­те за към час в зат­во­рен съд. Прецедете отварата и приемайте по 1-2 лъжици 3 пъти на ден. Чаят от мащерка от дълго време се употребява за лекуване на диария и газове, за облекчение на ревматоидни болести.

Заради антимикробните си съставки мащерката постоянно се прибавя към водата за уста и пастата за зъби - с цел да ограничи отлагането на зъбна плака и да увеличи положителната хигиена на цялата уста.

Използва се и като съставна част в капките и билковите медикаменти за кашлица - с цел да помогне за преборването с вируса, виновен за грипа и настинките.

Мащерката е благонадежден съставен елемент и за лекуването на астма, бронхит, круп и ангина, защото сполучливо отстранява секретите при инфектиране на горните дихателни пътища. Нанася се и локално за лекуване на акне, рани и кожни инфекции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР