С IBM Power 10 клиентът може да направи плавен преход

...
С IBM Power 10 клиентът може да направи плавен преход
Коментари Харесай


С IBM Power 10 клиентът може да направи п


С IBM Power 10 клиентът може да направи равномерен преход от частния към обществения облак, защото методът на заплащане разрешава това, акцентира Ивайло Джилянов от IBS България
(екранна фотография: IT Compass)

Първият 7-нанометров процесор на IBM – Power 10 – разрешава на корпоративните консуматори да реализират повече с по-малко вложения, стана ясно на годишната конференция IT Compass 2021, проведена през вчерашния ден в София от IBS България.

IBM показа чипа през август 2020 година, а през септември тази година компанията разгласи първия корпоративен сървър на негова база.Power 10 съчетава три преимущества: надеждност, сигурност и икономическа успеваемост на облачните решения, разясни Ивайло Джилянов, управител бизнес развиване в IBS.

В последните 12 години платформата IBM Power се утвърди на челни позиции в света по индикатора непрекъсваемост на интервенциите – системите на нейна база заеха първите места в главните категории за надеждност на американската анализаторска компания ITIC.

Сигурността, която обгръща отбраната на равнище хардуер и на равнище виртуализационен пласт, е обезпечена от Power 10, като операторите имат опция да предложат транспарантно (за разработчиците) криптиране. Това обезпечава динамична отбрана при положение на офанзиви и непрекъсваемост на интервенциите.

„ От позиция не икономическа успеваемост, тук с по-малко може да постигнете повече ”, изясни Джилянов. Особено в днешните условия, когато цената на силата въздейства от ден на ден върху избора на решение. „ Не на последно място, цената на лицензите, които клиентът би трябвало да купи, е три пъти по-ниска ”, посочи мениджърът.

Power 10 е първият 7-нанометров процесор на IBM и съдържа 16 ядра
(екранна фотография: IT Compass)

Собствено изследване на IBM измежду изпълнителни шефове на компании демонстрира, че за 37 на 100 от тях гъвкавостта, опцията за реакция и устойчивостта по отношение на закани за бизнеса са водещи цели. Това може да се реализира с преместване на ИТ системите в облака, а Power 10 е подобаващото решение.
още по темата
Платформата е забавна за клиентите, защото им разрешава с по-малка инвестиция да реализират повече. Едва 20 на 100 от вложенията са за хардуер, а останалите 80% са разноски за програмен продукт, лицензи, сила и други

С решенията на база IBM Power 10 клиентът може да направи равномерен преход от частния към обществения облак, защото методът на заплащане разрешава това, акцентира Джилянов.

IBM Power 10 ще се предлага с 10, 12 и 15 ядра, въпреки самият чип да е планиран с 16 ядра, като по този начин се усъвършенства производството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР