С грамота и специални поздрави за успешно завършено симулационно обучение

...
С грамота и специални поздрави за успешно завършено симулационно обучение
Коментари Харесай

Доброволците от Пловдив 112 се завърнаха от успешно обучение в Турция

С грамота и специфични поздрави за сполучливо приключено симулационно образование от естествено злополучие се завърнаха доброволците от формирование " Пловдив 112 “. Те бяха изпратени предходната седмица от кмета Иван Тотев за турския град Гьонен. Днес той ги поздрави, за положителното показване, а доброволците Красимир Каракашев и Атанас Даков описаха за своите усещания.

" Ние бяхме най-мотивираните от всички участници и с това спечелихме уважението на уредниците, които ни дадоха обещание отново да ни поканят “, съобщи Красимир Каракашев.

Той описа, че образованието е било в действителна градска конюнктура, където за задачите му уредниците са дали " полусрутена от земетресение “ постройка, в която още веднъж е имало доброволци, които са играели ролята на потърпевши от естественото злополучие. Симулацията е била в действително време, с медицински екипи, които са извозвали хората до лечебните заведения.

Българските доброволци споделиха, че е било разрешено потреблението на всякаква техника и способи за намиране и след това изваждане на потърпевшите, " затрупани “ под постройката. Специално подготвени кучета също са взели участие в образованието.

" Радвам се, че всичко е минало добре и сте се показали както би трябвало “, приветства ги кметът Иван Тотев.

" Спазени бяха даже условията и правила за намиране на живи хора до 72 часа, след бедствието, в това число и с ограждане на периметъра. Нашата " избавителната акция “ продължи 4 часа и половина и завърши до разчистването на постройката “, показа Атанас Даков. Той описа, че на мястото е имало доброволци, които са играели ролята на обезпокоени родственици на потърпевшите и които са питали непрестанно по кое време ще извадят потърпевшите.

Група от пловдивското доброволческо формирование " Пловдив 112 “ отпътува на образованието с финансовата поддръжка на Община Пловдив. То е проведено от доброволческо формирования на Република Турция в един от земетръсните региони на страната, където постоянно се случва да има трусове и срутени здания.

" Всички бяха доста добре готови, само че ние бяхме най-мотивираните “, обявиха пловдивските доброволци. " Нищо не знаехме какво ще се случи авансово, до последно криеха сюжета, само че се справихме “, допълниха те.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР