С гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП окончателно беше върнато

...
С гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП окончателно беше върнато
Коментари Харесай

Данните от машините няма да се прикачват към изборните книжа

С гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия дефинитивно беше върнато смесеното гласоподаване с право на избор - да се гласоподава с хартиена бюлетина или с машина - в секции с над 300 гласоподаватели.  След гласоподаване с машина ще се разпечатва бюлетина, която ще се брои ръчно в края на изборния ден

На идващите избори ще се гласоподава и с хартия, и на машини. Резултатите ще се записват и на флашки, само че протокол от машината няма да се разпечатва. Вместо тъмни стаички, ще има паравани. Заявленията за разкриване на нова изборна секция в чужбина остават 40. 

Парламентът одобри Централната изборна комисия да даде достъп до изходния код и документите на машините на представителите на партиите и обединенията, получили над 4% на последните избори.

По време на днешното съвещание досега депутатите  отхвърлиха данните от машините да се прикачват към изборните бумаги . Реагираха Кирил Петков от " Продължаваме промяната ", и Настимир Ананиев.

Петков съобщи:

" За страдание, това беше последната опция данните от машината да бъдат прикачени към изборните бумаги, по този начин, че секционната комисия да има даже опцията да види, в случай че е направила неточност. Това демонстрира мотивация, която да прикрива информацията от машините изцяло ".

Ананиев добави:

" Цели се убиването на машинното преброяване и машинните протоколи ".

След близо 18-часов маратон депутатите ще одобряват дефинитивно измененията в Изборния кодекс. Поради тази причина от дневния ред отпадна постоянният парламентарен надзор. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР