С факелно бягане ще бъде отбелязан Международния олимпийски ден в

...
С факелно бягане ще бъде отбелязан Международния олимпийски ден в
Коментари Харесай

Бронзовият медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020 Евелина Николова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно тичане ще бъде маркиран Международния олимпийски ден в Благоевград. В самодейността, която ще се организира на 23 юни от 11. 00 часа към езерото в парк „ Бачиново “, ще се включат над 100 участници - възпитаници, студенти от специалности „ Физическо образование и спорт” и „ Спорт “, преподаватели в ЮЗУ „ Неофит Рилски”, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо образование и спорт и възпитаници.

Преди старта на факелното тичане ще бъде разпален алегорично олимпийският огън от Евелина Николова, бронзов медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020г.

Проявата се провежда от Олимпийски клуб Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „ Неофит Рилски “ със съдействието на БОК.

Международният олимпийски ден се празнува от януари 1948 година с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК предизвиква НОК да означават Международният олимпийски ден с разнообразни начинания.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР