С Европейското председателство попадаме пред погледа на джихадистите, България не

...
С Европейското председателство попадаме пред погледа на джихадистите, България не
Коментари Харесай

Ескперт по сигурността: Не сме вечен остров на спокойствието, и България попада пред погледа на джихадистите

С Европейското председателство попадаме пред погледа на джихадистите, България не може де бъде безконечен остров на спокойствието. Това сподели полк. Иван Бояджиев, специалист по антитероризъм, представен от Фокус. Той разясни, че те до момента са ни " забравяли ", тъй като сме били непотребна конструкция в Европа.

„ Опасявам се, че, като стане този развой, ще ни налетят. Тогава ще бъдем значима територия в Европа “, разяснява специалистът.

„ Нашата национална сигурност е застрашена от дълго време. Използвам постоянно американския извод, че нито една страна в Европа не е предпазена до дъно от терористичните офанзиви “, сподели Иван Бояджиев. Той уточни, че не има вяра доста на изказванията, че всичко е наред във връзка с сигурността ни, само че не предложи на българските жители да се стряскат непрестанно.

Полк. Бояджиев допусна, че в страната ни към този момент много се е сгъстило пространството от джихадисти или най-малко обвързваните с радикалния ислямизъм, които са подготвени на всевъзможни издевателства. Според него е належащо да се спре това безотговорно придвижване на мигранти на всички места.

„ Не мога да схвана по какъв начин в центъра на София се движат мигранти. Как могат да заплащат такива пари? Откъде имат пари? Нали бяха небогати, нали бяха захвърлени, нали бяха експлоатирани. Щяха да идват тук в България и в Европа да работят, да изкарват пари и да живеят “, уточни Бояджиев. По думите му по най-бързия метод би трябвало да се събере държавното управление с президента, министър-председателя и да престанат враждите в правосъдната система.

„ Кои стават сега част от службите за сигурност? “, попита специалистът. Полк. Бояджиев разяснява, че това са такива хора, които не могат да си намерят другаде работа. По думите му има предпочитание за работа там, с цел да се изкарват спомагателни средства. „ Разбира се, този метод не е от най-почтените. Джихадистите се възползват от това и подкупват наляво и надясно “, разяснява той и даде образец с аерогарата, където служители на реда вкараха незаконно мигранти против възнаграждение.

„ Колко от тези мигранти са джихадисти никой не знае и няма да разбере. Те към този момент са в България и се разхождат свободно, даже им дават и документи “, добави специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР