С евернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че продоволствената ситуация в

...
С евернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че продоволствената ситуация в
Коментари Харесай

За какво Ким Чен-ун предупреди севернокорейците

С евернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че продоволствената обстановка в страната е напрегната поради коронавирусната пандемия и поради миналогодишния ураган, който нанесе вреди на селското стопанство, съобщи ДПА, като се базира на държавната осведомителна организация КЦТА, съобщи Българска телеграфна агенция.

На пленарно съвещание на Централния комитет на Корейската трудова партия, което стартира през вчерашния ден, Ким прикани партийните ръководители да решат обстановката с изхранването на популацията, която "сега става напрегната ".

North Korean leader Kim Jong Un has said the country’s economy improved this year but called for measures to tackle the 'tense' food situation caused by the coronavirus pandemic and last year’s typhoons, state media said
— Reuters (@Reuters)
Продоволственият проблем се дължи частично на неуспеха на селскостопанския бранш да осъществя проекта за зърнените култури поради вредите, нанесени от тайфуна, означи той.

Ким предизвести севернокорейците

да се подготвят за удължение на ограниченията за битка с ковид. Като цяло през първите шест месеца на тази година севернокорейската стопанска система се е развивала позитивно, регистрира в това време той.

Освен че бе застигната от естествени бедствия и от коронавирусната пандемия, затворената комунистическа страна е обект и на съществени интернационалните наказания поради програмата си за нуклеарни оръжия, отбелязва ДПА.

Експертът на Организация на обединените нации по човешките права Томас Охея Кинтана ,

който е претрупан със задачата да следи филантропичната обстановка в Северна Корея, съобщи през март, че последствията от коронавирусната пандемия водят до случаи на гладна гибел в страната. Още преди началото на пандемията над 40 % от популацията на Северна Корея не е имало сигурен достъп до храна, посочи Кинтана в по-ранен отчет.

В Южна Корея здравето на Ким Чен-ун за следващ път стана обект на внимание ,

защото на най-новите фрагменти той наподобява доста по-слаб от преди. Въпросът съставлява необикновен интерес за Сеул, Вашингтон, Токио и други международни столици, тъй като севернокорейският водач не е показал собствен правоприемник, ако престане да бъде в положение да извършва своите функционалности, отбелязва ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР