С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест

...
С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на академик Благовест
Коментари Харесай

Народното събрание почете паметта на академик Благовест Сендов

С едноминутно безмълвие Народното събрание уважи паметта на учен Благовест Сендов.

София

" Напусна ни огромният български математик, общественик и държавник учен Благовест Сендов ", заяви в пленарна зала ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя уточни, че учен Сендов е почтена персона с извънредно блестящо наличие в публичния живот на България, човек с извънреден гений, получил справедливо самопризнание в научните среди освен на България, само че и по света.

" Ще помним неговата всеотдайна активност като ръководител на 37-ото Народно заседание, ректор на Софийския университет, ръководител на Българската академия на науките и посланик ", акцентира Цвета Караянчева. През всички тези години той остана правилен на правилата си и вложи силите си в името на развиването на България, добави ръководителят на Народното събрание.

Поклонението пред учен Благовест Сендов ще бъде на 23 януари 2020 година от 11.00 ч. в постройката на Народното събрание на пл. " Княз Александър Първи " 1.
 Почина акад. Благовест Сендов Почина акад. Благовест Сендов
На 87 години умря световноизвестният български математик проф.Благовест Сендов, оповестиха от Българската академия на науките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР